Evropa

Milano: Ekskluzivne prodavnice izložile odeću u skladu sa kineskom Novom godinom

Komentari

Autor: Tanjug

20/01/2023

-

15:10

Milano: Ekskluzivne prodavnice izložile odeću u skladu sa kineskom Novom godinom
Milano: Ekskluzivne prodavnice izložile odeću u skladu sa kineskom Novom godinom - Copyright AP Photo/Antonio Calanni

veličina teksta

Aa Aa

Pojedine prodavnice u ulici Montenapoleone, središtu oblasti najekskluzivnije kupovine u Milanu,

izložile su odeću i aksesoare posvećene lunarnoj Novoj godini posle dve godine prekida zbog pandemije, iako kineski turisti tek treba da se vrate u velikom broju.

Odeća i pozadine sa motivima livade i zeca pojavile su se u izlozima ekskluzivnih prodavnica u Milanu dok se Kina priprema za početak godine zeca, a pojedine su to učinile diskretnije unutar svojih prostora, preneo je Rojters.

Luksuzna robna kuća "La Rinašente" izabrala je ovaj drugi pristup, prikazujući kolekciju italijanskog luksuznog brenda Guči, a takođe je na svojim policama izložila žestoka alkoholna pića koja vole azijski kupci.

Predstavnici te robne kuće su rekli za Rojters da se u Milano polako vraćaju kineski poslovni putnici od prošle jeseni i izrazili su očekivanje da će se prodaja vratiti na nivoe pre pandemije od trećeg kvartala ove godine.

Zbog ograničenja putovanja zbog pandemije korona virusa, potrošnja kineskih kupaca na globalnom tržištu luksuzne robe opala je sa 33 odsto u 2019. na samo 17 odsto prošle godine, prema procenama konsultantske kuće Bain.

"La Rinašente" je početkom 2020. godine pre početka pandemije imao jarko crveni prozor kojim je obeležio Lunarnu novu godinu na kojem su se prikazivale reklame o Kini, a očekuje se da taj način reklamiranja bude nastavljen iduće godine.

Kineska nova godina obeležava se ove godine 22. januara.
 

Komentari (0)

Evropa