Evropa

Britanski policajac osuđen na 32 godine zatvora zbog zlostavljanja žena

Komentari

Autor: Tanjug

07/02/2023

-

15:00

Britanski policajac osuđen na 32 godine zatvora zbog zlostavljanja žena
Dejvid Kerik - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bivši londonski policajac Dejvid Kerik osuđen je danas na najmanje 32 godine zatvora zbog ''čitave palete nasilja i brutalnih seksualnih prestupaka" u kontinuiranom zlostavljanju žena.

Tužioci su naveli da je Kerik zloupotrebio svoj položaj kako bi zastrašio mnoge svoje žrtve i govorio im, između ostalog, da im niko ne bi verovao kad bi optužile policijskog službenika, navodi Rojters.

Kerik se ranije izjasnio krivim po 49 optužbi u vezi sa zločinima nad 12 žrtava, koji uključuju silovanje, pokušaj silovanja, seksualni napad, nezakonito zatvaranje i manipulativno i kontrolišuće ponašanje, a koja su izvrešna između 2003. i 2020. godine.

profimedia

 

Među krivičnim delima koja je počinio Kerik su i 24 optužbe za silovanje, a sva ih je počinio dok je bio službenik teritorijalne policije Metropoliten, a ta dela su poslednji u nizu skandala koji potresaju britansku policiju.

Kako navodi Rojters, neke od njegovih žrtava dale su sudu pismene izjave u kojima su navele da više ne veruju policiji.Kerikov advokat Alisdair Vilijamson rekao je sudu da njegov klijent ''prihvata punu odgovornost za ono što je učinio'' i zatražio minimalnu zatvorsku kaznu ispod 40 godina.
Vilijamson je dodao da Kerik ''ne može da traži i ne traži milost''.
 

Komentari (0)

Evropa