Evropa

Pojedini ministri u Italiji protiv predloženog pooštravanja zabrane pušenja: "Tipično za diktatorski komunistički režim"

Komentari

Autor: Tanjug

06/03/2023

-

19:53

Pojedini ministri u Italiji protiv predloženog pooštravanja zabrane pušenja: "Tipično za diktatorski komunistički režim"
Milano - Copyright AP/Antonio Calanni

veličina teksta

Aa Aa

Predlog ministra zdravlja Italije Oracija Skilačja da se zabrana pušenja na javnim mestima proširi i na bašte ugostiteljskih objekata i parkove i izazvao gnev desničara koji su ga etiketirali kao "komunistu".

Ministar Skilači, tehnokrata i nestranačka ličnost, u januaru je izjavio da će suzbiti pušenje, uključujući elektronske cigarete koje masovno koriste tinejdžeri, prenosi Rojters.

Italijanski dnevnik Stampa objavio je danas da će nova pravila obuhvatiti bašte ugostiteljskih objekata i stajališta javnog prevoza, kao i parkove u kojima borave trudnice i deca.

Visoki zvaničnik italijanskog Ministarstva kulture Vitorio Sgarbi, poznat po direktnom stilu izražavanja, ocenio je da je Skilačijev stav "zastrašujuć" i ocenio da takve zabrane samo podstiču ljude da puše.

"Ovo je tipično za neki autoritarni ili diktatorski komunistički režim", rekao je Sgarbi za italijanske medije.

Najveći italijanski zdravstveni institut (ISS) saopštio je da prošlogodišnja istraživanja pokazuju da oko 24 dosto odraslih Italijani, odnosno oko 12,4 miliona ljudi puši, što je najveći broj deklarisanih pušača od 2009. godine.

 

Komentari (0)

Evropa