Evropa

Eksplozija u kafiću u Sankt Peterburgu: Poginuo vojni bloger, povređeno 16 osoba

Komentari

Autor: Tanjug, BBC

02/04/2023

-

18:46

Eksplozija u kafiću u Sankt Peterburgu: Poginuo vojni bloger, povređeno 16 osoba
Tanjug/AP - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

U eksploziji u kafiću u centru Sankt Peterburga poginuo je vojni bloger Vladlen Tatarski, potvrdilo je rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova, prenosi BBC.

"Ratni izveštač Vladlen Tatarski žrtva je eksplozije", naveo je neimenovani portparol Hitne pomoći za TASS.

Kako navodi BBC, u eksploziji je povređeno 16 osoba. Od jačine eksplozije popucala su stakla na kafiću.

"U 18.13, policija je primila informaciju o eksploziji, a jedna osoba je poginula, u pitanju je ratni izveštač Tatarski, dok je 16 ljudi ranjeno", rečeno je TASS-u iz pres službe ministarstva.

Eksplozivna naprava koja je eksplodirala u kafiću u Sankt Peterburgu je bila puna eksera, šrafova, i ciljala je upravo Tatarskog, dodao je portparol ministarstva.

Tanjug/AP

 

"Ručno pravljena eksplozivna naprava bila je puna eksera i sitnih, oštrih komada, a meta je bio Tatarski", dodao je portparol.

Snaga eksplozivne naprave bila je veća od one koju bi proizvelo 200 grama TNT-a, rekao je portparol policije za TASS.

profimedia

 

Prethodno je danas objavljeno da je jedna osoba poginula u eksploziji u kafiću u Sankt Peterburgu. Na lice mesta izašlo je 13 ekipa Hitne pomoći, preneo je ruski list ''Izvestija''.

Vladen Tatarski (pravo ime Maksim Fomin) bio je glasni pristalica ruskog rata u Ukrajini. Kako piše BBC, on je izveštavao sa ukrajinske linije fronta i postao prepoznatljiv nakon što je objavio video snimljen u Kremlj u kom je rekao: "Porazićemo sve, ubićemo sve, opljačkaćemo svakoga po potrebi. Baš kako volimo".

Komentari (0)

Evropa