Evropa

Britanska banda falsifikatora pasoša "pala" posle 20 godina: Lažni pasoš za 15.000 funti

Komentari

Autor: Tanjug

16/05/2023

-

17:55

Britanska banda falsifikatora pasoša "pala" posle 20 godina: Lažni pasoš za 15.000 funti
Britanska banda falsifikatora pasoša "pala" posle 20 godina: Lažni pasoš za 15.000 funti - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Tri muškarca koji su lažne pasoše izrađivali za najtraženije svetske kriminalce u bekstvu, uhapšena su nakon što je njihova operacija funkcionisala 20 godina.

Dokumenti koje su oni pravili bili su zapravo originalni, ali su na prevaru dobijeni od osoba koji su likom najviše podsećali na njihove ''klijente'' koji su tražili pasoše.

Oni su, potom sa pasoša skidali originalne fotografije i stavljali slike kriminalaca, navodi Skaj Njuz.

Jedan od uhapšenih, Entoni Berd, ''izdao je'' 108 britanskih pasoša koje je uzimao od ljudi koji su imali problema sa drogom i alkoholom, sa kojima se susretao u centrima za odvikavanje i skloništima za beskućnike tokom sopstvene borbe sa zavisnošću.

Posrednik koje bi pasoše od Berda distribuirao klijentima, najčešće ozloglašenoj ''porodici Adams'', kriminalnoj grupi iz severnog Londona, bio je Kristofer Zitek, a uhapšen je i njegov vozač Alan Tompson.

Oni su pasoše naplaćivali do 15.000 funti.

Među kupcima bili su ubice iz Glazgova Džordan Oven i Kristofer Hjuz, trgovac drogom iz Liverpula Majkl Mugan, begunac iz Mančestera Dejvid Voli i škotski trgovac drogom Bari Gilespi.

Navodi se da je Berd priznao krivicu, dok su Zitek i Tompson odbacili optužbe, ali ih je porota u Reding Kraun sudu proglasila krivim.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa