Evropa

Dve osobe poginule, a dve ranjene u pucnjavi u Stokholmu

Komentari

Autor: Tanjug

12/06/2023

-

15:30

Dve osobe poginule, a dve ranjene u pucnjavi u Stokholmu
Dve osobe poginule, a dve ranjene u pucnjavi u Stokholmu - Copyright Tanjug/Anders Wiklund /TT News Agency via AP

veličina teksta

Aa Aa

Dve osobe su poginule, a dve su ranjene u pucnjavi za koju se sumnja da je sukob između dve zavađene kriminalne grupe u blizini Stokholma.

U južnom stokholmskom predgrađu Fastri muškarac naoružan automatskim oružjem je otvorio vatru oko 18.00 časova u subotu, usmrtivši 15-godišnjeg dečaka i muškarca starog 43 godine, dok je jedna od ranjenih bila 60-godišnja žena.

Ministar pravde Gunar Stremer rekao je u nedelju da policija veruje da je ispaljen ukupno 21 hitac i opisao pucnjavu kao ''domaći terorizam'', prenosi AP.

Kriminalne bande postale su sve veći problem u Švedskoj poslednjih decenija, sa sve većim brojem pucnjava, bombaških napada i napada granatama, a do većine napada dolazi u tri najveća švedska grada: Stokholmu, Geteborgu i Malmeu.

Ove godine su se u Švedskoj dogodile 144 pucnjave, sa 18 poginulih. U izveštaju švedskog nacionalnog saveta za prevenciju kriminala iz 2021. navodi se da je Švedska pretekla Italiju i zemlje istočne Evrope po broju pucnjava prvenstveno zbog nasilnih aktivnosti organizovanih kriminalnih grupa.

Komentari (0)

Evropa