Evropa

Holandija: Poremećaji u saobraćaju zbog oluje Poli, poginula jedna žena

Komentari

Autor: Tanjug

05/07/2023

-

12:28

Holandija: Poremećaji u saobraćaju zbog oluje Poli, poginula jedna žena
Holandija: Poremećaji u saobraćaju zbog oluje Poli, poginula jedna žena - Copyright AP Photo/Vincent Jannink

veličina teksta

Aa Aa

Žena iz Harlema, glavnog grada provincije Severna Holandija nastradala je danas, kada je na nju palo drvo tokom retke, teške letnje oluje, izvestila je novinska agencija Nu.nl pozivajući se na lokalnu policiju, prenosi Rojters.

Jaki vetrovi poremetili su danas vazdušni i železnički saobraćaj u Holandiji, a na amsterdamskom aerodromu Šiphol, jednom od najprometnijih u Evropi, otkazano je oko 300 letova, preneli su lokalni mediji.

Agencija ANP je obavila da je holandska železnička kompanija NS potpuno obustavila železnički saobraćaj na severu Holandije.

Nemačka meteorološka služba je nevreme izazvano frontom niskog atmosferskog pritiska nazvala Oluja Poli, a holandska meteorološka služba (KNMI) izdala je crveni meteo-alarm, uz upozorenje na jake udare vetra brzine od 100 do 120 kilometara na sat.

Ovo upozorenje je od jutros u 07.55 na snazi na severu Holandije, u Flevoland, Friziji i Ejselmeru, dok je narandžasti meteo-alarm proglašen na područjima Zuid-Holand, Groningen, Drente, Overijsel, uključujući oblast Vadenskih ostrva, preneo je Rojters.

Komentari (0)

Evropa