Evropa

Britanski milijarder optužen za zloupotrebu insajderskih informacija

Komentari

Autor: Tanjug

26/07/2023

-

11:16

Britanski milijarder optužen za zloupotrebu insajderskih informacija
Britanski milijarder optužen za zloupotrebu insajderskih informacija - Copyright AP Photo/Phelan M. Ebenhack, Fil

veličina teksta

Aa Aa

Britanski biznismen, investitor i vlasnik fudbalskog kluba Totenhem Hotsper, Džo Luis (Joe Lewis), optužen je za višestruke navodne slučajeve zloupotrebe insajderskih informacija, saopštio je danas američki tužilac Demijen Vilijams.

''Tvrdimo da je Džo Luis godinama zloupotrebljavao svoj pristup prostorijama za odbore korporacija i u više navrata davao insajderske informacije svojim partnerima, svojim ličnim asistentima, privatnim pilotima i prijateljima'', rekao je Vilijams u oraćanju putem video snimka.

Zvanična pisana optužnica tek treba da bude objavljena, prenosi Bi-Bi-Si. Luis je takođe optužen za zloupotrebu hartija od vrednosti i zaveru za zloupotrebu hartija od vrednosti i davanje lažnih izjava.

Među onima za koje tvrdi da je Luis delio informacije su njegova devojka, lični asistenti na jahti vrednoj 250 miliona dolara na kojoj ponekad boravi, kao i njegova dva privatna pilota.

Tokom razdoblja od najmanje osam godina, Luis je koristio informacije koje je dobio kao član odbora određenih kompanija kako bi pomogao svojim saradnicima kada da kupe deonice ili ih prodaju pre nego što im vrednost padne, saopštili su tužioci.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa