Evropa

Požar na grčkom ostrvu Hios izazvan saobraćajnom nesrećom, uhapšen vozač pod dejstvom alkohola

Komentari

Autor: Tanjug

31/07/2023

-

07:27

Požar na grčkom ostrvu Hios izazvan saobraćajnom nesrećom, uhapšen vozač pod dejstvom alkohola
Ilustracija - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Šumski požar na grčkom ostrvu Hios izazvan je sinoć saobraćajnom nesrećom kod sela Katavasis, a vozač koji je izazvao udes je uhapšen, preneli su lokalni mediji. Požar je brzo poprimio velike razmere, ali je stavljen pod kontrolu oko 10 sati po lokalnom vremenu i sada je u povlačenju, prenosi ERT, navodeći da "nema aktivnog vatrenog fronta".

U ovom trenutku se vrši ispuštanje vode iz samo dva vatrogasna helikoptera, a vatrogasci i dobrovoljci intervenišu na manjim žarištima. Vatrogasna služba Hiosa potvrdila je da je uzrok požara saobraćajna nesreća, prenosi portal Katimerini.

Vozač, koji je izgubio kontrolu nad automobilom, skrenuo  je sa puta, udario u zid i izazvao požar, a sa lakšim povredama prevezen je u Opštu bolnicu Hios, gde mu je dva puta urađen alko-test i utvrđeno 0,42 promila alkohola u organizmu.

Nakon konsultacija sa Okružnim tužiocem Hiosa, izdat je nalog za formiranje dva predmeta protiv njega: prvi na osnovu zapisnika Policijske uprave Kardamilon za saobraćajnu nesreću i drugi na osnovu izveštaja Vatrogasne službe Hiosa za nehotično izazivanje požara.

Odmah je izdat i nalog za hapšenje i privođenje vozača koji bi sutra trebalo da bude izveden pred tužioca. Zbog požara je sinoć oko sat posle ponoći stanovnicima sela Diejka i Katavasis poslata poruka da se evakuišu u Volisos, preneo je ranije ERT.

Od ranih jutarnjih časova u gašenje požara bilo je uključeno pet aviona i četiri helikoptera, od kojih se jedan koristi za koordinaciju vatrogasnih operacija. Na teren je izašlo ukupno 90 vatrogasaca, uključujući 10 vatrogasaca koji su brodom stigli sa ostrva Lezbos i 27 vatrogasaca koji su avionom doputovali iz Atine, uz podršku 18 vatrogasnih vozila.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa