Evropa

Slovenački ministar: Janša nije autor non-pejpera, samit o Zapadnom Balkanu biće ključan

Komentari

Autor: Tanjug

10/05/2021

-

10:34

Slovenački ministar: Janša nije autor non-pejpera, samit o Zapadnom Balkanu biće ključan
Slovenački ministar: Janša nije autor non-pejpera, samit o Zapadnom Balkanu biće ključan - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Slovenački ministar spoljnih poslova Anže Logar izjavio je da će Slovenija biti dobro pripremljena za predsedavanje Savetom EU u pogledu sadržaja i da je pouzdan partner. Logar je odlučno negirao izveštaj Fajnenšel tajmsa o tome da je slovenački premijer Janez Janšua autor non-pejpera koji prekraja granice na Balkanu, prenela je STA.

"Takođe, ubedio sam opoziciju u parlamentu da slovenačka vlada sa tim nema nikakve veze", dodao je Logar za POP TV.

EPA/JOSE SENA GOULAO

 

Upitan o zvaničnom stavu Slovenije u vezi sa granicama na Zapadnom Balkanu Logar je naveo da je to više puta rečeno, dodajući da će samit o Zapadnom Balkanu biti održan kao ključni događaj slovenačkog predsedavanja EU.

Logar je ocenio da vlada ne potcenjuje svoj međunarodni položaj i ne zadire u slobodu štampe, a upitan da li se Slovenija našla u centru pažnje institucija EU zbog "rata s medijima" i pitanja u vezi s vladavinom prava, a koja su loša predstojeće predsedavanje, Logar je rekao da je u takvoj oceni u pitanju individualna percepcija.

Govoreći za POP TV, slovenački ministar spoljnih poslova je rekao da je Slovenija pouzdan partner i da vlada ne potcenjuje njen međunarodni položaj.

"Ja lično radim sve što je u mojoj moći da na odgovarajući način predstavim ovu poziciju svojim partnerima", rekao je Logar i dodao da je Slovenija spremna za predsedavanje u drugoj polovini godine.

Komentari (0)

Evropa