Evropa

Više od 400 migranata stiglo u Grčku preko Turske u poslednja dva dana

Komentari

Autor: Tanjug

31/08/2023

-

20:45

Više od 400 migranata stiglo u Grčku preko Turske u poslednja dva dana
Ilustracija - Copyright Tanjug/AP Photo/Petros Karadjias, File

veličina teksta

Aa Aa

Više od 400 migranata stiglo je do grčkih ostrva u Egejskom moru čamcima iz Turske za manje od dva dana, saopštile su danas grčke vlasti, uključujući 51 osobu koja je stigla do luksuznog letovališta Mikonos.

U saopštenju grčke obalske straže navodi se da je motorna jahta koja je u sredu prevezla 42 muškarca, osam žena i jedno dete na Mikonos zaustavljena nekoliko sati kasnije kod ostrva Patmos u istočnom Egejskom moru, nakon čega su trojica muškaraca na njemu uhapšena zbog sumnje da pripadaju grupi za krijumčarenje migranata sa sedištem u susednoj Turskoj, prenosi AP.

Obalska straža je takođe saopštila da je 30 migranata, uključujući šestoro dece, pronađeno u sredu na obali Evije, ostrva u blizini grčkog kopna koje je nedavno zabeležilo porast broja migranata iako je relativno udaljeno od Turske, kao i da su migranti rekli da su dovezeni gliserom koji je krenuo nazad u Tursku.

Od srede ujutru do večeras u Grčku je pristiglo 439 migranata. Prema podacima UN, više od 17.300 ljudi stiglo je do Grčke, uglavnom morskim putem.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa