Izbori 2022

Dačić o mestu premijera nakon izbora: Sve je stvar političkog dogovora

Komentari

Autor: Tanjug

14/03/2022

-

10:42

Dačić o mestu premijera nakon izbora: Sve je stvar političkog dogovora
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da veruje da će biti premijer Srbije posle izbora.

"To je najbolje za Srbiju – Aleksandar Vučić predsednik, Dačić premijer. Lično smatram da je za Srbiju i za njenu političku stabilnost u ovim turbulentnim vremenima, imajući u vidu da mi sarađujemo svih ovih godina, veoma bitno da kormilo kojim se upravlja zemljom, bude u sigurnim rukama", izjavio je Dačić za TV Prva.

Na pitanje zašto bi mu Srpska napredna stranka i njen predsednik Vučić dali premijersko mesto, kada su apsolutni favoriti na izborima, Dačić je odgovorio da je sve stvar političkog dogovora i da je logično da se najvažnije funkcije raspoređuju između partija koje čine vladajuću koaliciju.

Upitan o situaciji u Ukrajini, lider socijalista je izjavio da nije na strani Rusije već Srbije.

"U ovom trenutku nacionalnim i državnim interesima pomaže samo Rusija tako što ne dozvoljava da 'Kosovo prođe kroz Savet bezbednosti UN''', rekao je Dačić i dodao da nije sve u ekonomiji, jer da jeste, neko bi davno priznao tzv. Kosovo.

On je podsetio da je Rusija stavila veto na rezoluciju o Srebrenici, a da Kina to nije uradila niti će ikada uraditi.

"Kada je bilo oko Srebrenice, mogli smo da zovemo samo Lavrova, voleo bih da smo mogli i druge. Ali samo Rusi su glasali protiv, zašto bi se oni svađali sa svima zbog nas. Ako uvedemo sankcije Rusiji, samo ćemo sebi naškoditi, jer će Zapad i dalje gurati pitanje Kosova u Savetu bezbednosti", poručio je Dačić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town