Izbori 2022

Počelo štampanje listića za predsedničke izbore - štampa se 6.501.689 i biće plave boje

Komentari

Autor: Tanjug

20/03/2022

-

13:03

Počelo štampanje listića za predsedničke izbore - štampa se 6.501.689 i biće plave boje
Počelo štampanje listića za predsedničke izbore - štampa se 6.501.689 i biće plave boje - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

U štampariji "Službenog glasnika" u Beogradu, danas u podne počelo je štampanje glasačkih listića za predsedničke izbore, koji će biti održani 3. aprila, a listići će biti plave boje.

Početku štampanja glasačkih listića prisustvo je predsednik Republike izbore komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević koji je izjavio da će biti odštampano 6.501.689 listića.

"RIK je na današnjoj sednici, a na osnovu rešenja Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu kojim je zaključen jedinstveni birački spisak u Srbiji i doneto rešenje o ukupnom broju birača, donela je odluku o objavljivanju ukupnog broja birača za izbore za predsednika Republike koji će se održati 3. aprila.

Tanjug/Tara Radovanovic

 

Ukupan broj birača na dan 18. marta iznosi 6.501.689 birača, koliko će biti štampano i listića", rekao je Dimitrijević novinarima.

Naveo je da će listići za predsedničke izbore biti plave boje, dodajući da će se u Srbiji glasati na ukupno 8.255 biračkih mesta, od kojih je 29 mesta u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, kao i na 77 rekordnih biračkih mesta u inostranstvu, odnosno u 34 strane države.

Tanjug/Tara Radovanovic

 

Dimitrijević je rekao da će distribucija listića ka biračkim mestima krenuti kada i drugi izborni materijal, navodeći da će ka inostranstvu krenuti do 28. marta, ka lokalnim izbornim komisijama do 29. marta, a najkasnije do 1. aprila ka biračkim odborima.

Istakao je da odmah nakon štampanja listića za predsedničke izbore počinje i štampanje listića za parlamentarne izbore, koji će biti sive boje.

Komentari (0)

Talk of the town