Izbori 2022

Obradović: Članovi Dveri izašli iz radnih tela za sprovođenje sporazuma o uslovima izbora

Komentari

Autor: Tanjug

24/03/2022

-

16:22

Obradović: Članovi Dveri izašli iz radnih tela za sprovođenje sporazuma o uslovima izbora
Boško Obradović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Članovi Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović, Maja Mitić i Milorad Marinković dali su danas ostavku u radnim telima za sprovođenje Sporazuma o unapređenju uslova za održavanje izbora.

Predsednik tog pokreta Boško Obradović rekao je na konferenciji za medije da je Sporazum o unapređenju uslova za održavanje izbora brutalno prekršen na nekoliko primera što je bio razlog da podnesu ostavke.

On navodi da je Sporazum ozbiljno ugrožen u četiri tačke, a prva je, kaže Obradović, funkcionerska kampanja Aleksandra Vučića za koga tvrdi da zloupotrebljava državna sredstva za svoju ličnu kampanju i promociju.

"Zatim tu je pitanje da li će građani na KiM moći uopšte da glasaju. Time je ozbiljno dovedena u pitanje regularnost izbora i time se otvara mogućnost za izbornu krađu", naglasio je lider Dveri.

On kao treće kršenja Sporazuma vidi to što su sva izborna predstavljanja prebačena sa RTS 1 na RTS 2, a kao četvrto navodi to što i na svom prvom programu javni servis u večernjem udarnom terminu neće imati nijednu svoju političku emisiju u kojoj bi se vodila debata.

Takođe, kaže Obadović, RTS nema nijedno predstavljanje osmoro predsedničkih kandidata u udarnim večernjim terminima, kao ni obaveznu debatu osmoro predsedničkih kandidata u udarnim večernjim terminima i dodaje da je "to što nama nikakve debate na RTS-u antidemokratski čin".

"Ne želimo da damo legitimitet izborima, u trenutku kada je aktuelna vlast rešila da krši Sporazum", poručio je Obradović i istakao da su Dveri dale maksimalan doprinos u dijalogu da dođe do poboljšanja izbornih uslova i da su učestvovali u oba pregovoračka procesa.

"Poboljšanja do kojih smo došli koristi cela opozicija, ima pomaka, ima više opozicije, ima svoje predstavnike u biračkim odborima, ukinuto je jemstvo za izborne kampanje. Ovaj izborni proces doneo je bolje uslove opoziciji", poručio je Obradović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town