Izbori 2022

Vasić: Dveri će učiniti sve da opozicija formira vlast u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

07/04/2022

-

14:17

Vasić: Dveri će učiniti sve da opozicija formira vlast u Beogradu
Radmila Vasić - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Vlast u Beogradu izgubila je legitimitet i zato će koalicija okupljenja oko Dveri-POKS učiniti sve što može da opozicija formira vlast u prestonici, izjavila je danas predsednica Gradskog odbora Dveri u Beogradu Radmila Vasić.

Dodala je da pokret Dveri ostaje "ozbiljna i najžešća" opozicija SNS na svim nivoima.

Vasić je kazala da je, kada je reč o eventualnom ponavljanju izbora u Beogradu, za sada "sve na teoriji" i da se čeka odluka Gradske izborne komisije (GIK) o prigovorima na više od 250 biračkih mesta koje je, prema objavi predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Ðilasa, u sredu uveče podnela lista Ujedinjeni za pobedu Beograda.

"Bili smo i na sastanku opozicije oko mogućeg dogovora da druge političke opcije podnesu prigovore, a da naša koalicija pomogne da određena politička opcija ('Ajmo ljudi-Duško Vujošević-Boris Tadić') dobije tri odsto, što bi promenilo sliku u beogradskom parlamentu. Za sada je sve to na teoriji", rekla je Vasić za Tanjug.

Dodala je da je na sastanku opozicije u utorak, kojem je prisustvovao i predstavnik Dveri, razgovarano o tome kako da se, kaže, nađe teorijska osnova da se pokuša promeniti broj mandata u gradskom parlamentu, a samim tim i vlast u Beogradu.

"Razgovaralo se o tome kako da se dođe do mogućnosti da se uopšte dalje razgovara na temu formiranja gradske vlasti", kazala je Vasić.

Navela je da GIK ima rok da se danas do 20 časova izjasni o podnetim prigovorima, odnosno da održi sednicu i donese jasan stav o tome.

Smatra da neće biti dozvoljeno ponavljanje glasanja na 250 biračkih mesta, i da će to biti politička odluka, jer je većinu u GIK-u čini SNS.

Najavila je da će Dveri u toku dana podneti zahtev za uvid u izborni materijal na određenim biračkim mestima za parlamentarne i predsedničke izbore a, kako kaže, verovatno i za gradske izbore, podsetivši da je rok za predaju zahteva pet dana od zatvaranja bilališta.

"Predajemo u toku dana, a još odlučujemo sa kojih mesta ćemo pregledati materijal", kazala je Vasić.

Na pitanje da li će, ako bude ponavljanja izbora u Beogradu, koalicija Dveri-POKS pozvati svoje birače da glasaju za listu "Ajmo ljudi-Duško Vujošević-Boris Tadić", Vasić je rekla da će se sačekati odluku GIK-a i da očekuje da će biti postignut određeni dogovor, ukoliko se ponove izbori na više od 250 biračkih mesta.

Navela je da je kao predsednik Gradskog odbora Dveri Beograd zadovoljna rezultatom u prestonici i da prvi put ulaze u gradsku skupštinu gde će imati četiri odbornika što je to veliki uspeh za tu koaliciju, ali i povratak Dveri u republičku skupštinu što vidi kao "novi početak" za taj pokret.

Komentari (0)

Talk of the town