Izbori 2022

Aris Movsesijan za Euronews Srbija: Opozicija zajedno ima sve, a odvojeno ništa - vreme je da radimo zajedno

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/04/2022

-

17:32

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Nove stranke Aris Movsesijan rekao je u razgovoru za Euronews Srbija da će njegova stranka izaći na gradske izbore u Beogradu u slučaju da se oni ponove jer je to "uloga političkih partija". Ipak, do tada smatra da je jedna stvar od izuzetnog značaja.

"Nadam se da će opozicija shvatiti da treba da izađemo zajedno na beogradske izbore da bismo bukvalno 'oduvali' ovu vlast. Nadam se da ćemo shvatiti i da parola SNS-a 'Ujedinjeni možemo sve' treba da se primeni na opoziciju, posebno u Beogradu ako dođe do izbora"

Movsesijan kaže da je pitanje kakav je uopšte bio epilog izbora 3. aprila, pa se traže novi, ali veruje da odgovor na to pitanje neće dobiti.

"Opozicija je uvek za izbore i to je najnormalnija stvar. Pitanje je samo ko se, kako i zašto dogovorio. Da li su ovi izbori imali epilog kako treba? Zašto Vučić ponavlja izbore ako je sve bilo kako treba? Očigledno nećeo dobiti odgovor jer je ovo društvo kao bal pod maskama"

Kako kaže, jedan od većih problema opozicije jeste i to što se razmirice opozicionih stranaka uglavnom vode preko medija, a ne oči u oči.

"Vreme je da se sedne na jedan sastanak koji bi bio javan, ali na kome bi građani videli šta ko misli, želi i hoće, a ne da se dopisujemo i prepucavamo po medijima", dodaje.

Ponovljeni izbori uvek idu u korist onoga ko je vladajuća stranka i ko ima najviše glasova, smatra Movsesijan.

"Neću nikoga da krivim za uspeh ili neuspeh na izborima. U ruci trenutno držim preliminarni izveštaj OEBS-a, a već u prvom pasusu biste videli da su izbori u Srbiji aljkav proces pun javašluka, te da podsećaju na prošli, a ne na ovaj vek. Ja se nadam da će opozicija, vlast, pa i sami građani smoći snage da zajedno unaprede pre svega izborni proces baš zbog tih sumnji koje u njega postoje i ispravimo te aljkavosti"

Movsesijan ističe da bi opozicione partije trebalo da ostave po strani sve oko čega se ne slažu i fokusiraju, pre svega na ono što im je zajedničko jer je to jedini način da se ukloni aktuelna vlast.

"Zajedno imamo sve, a odvojeno nemamo skoro ništa. Pravo je vreme da makar u smislu kontrole i praćenja izbornog procesa zajedno da radimo", zaključio je Aris Movsesijan u razgovoru za Euronews Srbija.

 

Komentari (0)

Talk of the town