Izbori 2022

Obradović: Dačić da zakaze konstitutivnu sednicu Skupstine

Komentari

Autor: Tanjug

27/04/2022

-

13:30

Obradović: Dačić da zakaze konstitutivnu sednicu Skupstine
Obradović: Dačić da zakaze konstitutivnu sednicu Skupstine - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što sutra bude okončano ponovljeno glasanje na još jednom biračkom mestu i proglašeni konačni rezultati republičkih izbora, predsednik Narodne skupštine u starom sazivu Ivica Dačić treba hitno da zakaže konstitutivnu sednicu Narodne skupštine, rekao je lider Dveri Boško Obradović.

"Apsolutno je nedopustivo da u Srbiji ne funkcioniše najvažnija državna institucija - Narodna skupština. Živimo u veoma složenom geopolitičkom vremenu kada naša država trpi ogromne spoljne pritiske da uvede sankcije Ruskoj Federaciji", rekao je Obradović, saopšteno je iz Dveri.

Kako se navodi, Obradović je rekao da Srbi na Kosovu i Metohiji svakodnevno doživljavaju progon i maltretiranje od strane separatističkih vlasti u Prištini, te da ništa bolja nije situacija sa kojom se srpski narod suočava u Crnoj Gori i Republici Srpskoj.

"Sve su to izazovi na koje ne može da odgovori Vlada u tehničkom mandatu, niti o njima samostalno može da odlučuje jedan čovek, pa makar on bio i predsednik Srbije. Sve ove i brojne druge teme hitno moraju biti stavljene na dnevni red Narodne skupštine", kazao je Obradović

Komentari (0)

Talk of the town