Aktuelno iz kulture

"Muzika se sluša uživo": BitefArtCafe otvara novu sezonu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/09/2023

-

16:57

"Muzika se sluša uživo": BitefArtCafe otvara novu sezonu
"Muzika se sluša uživo": BitefArtCafe otvara novu sezonu - Copyright Maja Živić

veličina teksta

Aa Aa

Septembar je rezervisan za nove početke, tako i BitefArtCafe otvara vrata nove, 23. koncertne sezone. Obeležiće je slogan "Muzika se sluša uživo" uz izuzetne izvođače domaće, regionalne i svetske scene.

Zvanično otvaranje sezone zakazano je za subotu, 30. septembra uz najbolji kaver bend koji Beograd može da ponudi - "Girls, Boys & Toys". Ovaj sedmočlani bend čini energična ekipa koja je dobro poznata stalnoj publici kluba BitefArtCafe i koja svojim repertoarom sačinjenim od rock, pop, RnB i house hitova pravi nezaboravnu atmosferu.

BitefArtCafe će 29. septembra ugostiti Nikolu Kontea, italijanskog umetnika, džez inovatora i virtuoza na gitari, koji će sa svojim bendom predstaviti novi album "Umoja" u okviru Musicology Sessions serijala. Muzička diva VANNA, posle rasprodatog koncerta 6. oktobra, najavljuje još jedan nezaboravni trenutak zakazan za 5. oktobar. Ovaj raskošni ženski vokal će beogradskoj publici predstaviti svoja dva nova singla. Zatim stiže i Vasil Hadžimanov band, muzički virtuozi poznati po spajanju više muzičkih žanrova, koji će održati koncertnu promociju novog albuma "KEYF" 11. oktobra. Drugi novembar obeležiće multitalentovana basistkinja Nik West, koja je još 2019. osvojila srca Musicology publike. 

Tanjug/Vladimir Sporčić

Vanna

BitefArtCafe već dvadeset dve sezone puni svoju scenu velikim muzičkim zvezdama kao što su Massimo, Gibonni, Bajaga, Robert Glasper, Richard Bona, Gregory Porter, Snarky Puppy, New Power Generation, The Brand New Heavies i mnogi drugi. Prostor je uvek ispunjen ljudima koji su željni dobrog provoda i kvalitetne muzike i nezaobilazno je mesto u Beogradu. Pored svirki i koncerata izvođača domaće i strane muzičke scene, kao i proteklih godina, možemo da očekujemo stand up nastupe omiljenih srpskih komičara, među kojima se ističe Srđan Dinčić, ali tu su i Jelena Radanović, Nikola Radojlović, Radomir Nestorović.

Miši Reliću, vlasniku najstarijeg kluba u Beogradu, postavili smo nekoliko pitanja povodom otvaranja dvadeset treće koncertne sezone.

Po čemu će se razlikovati ova sezona od prethodnih?

BitefArtCafe prati estetske trendove klubova kao što su Jazz Cafe i Roonie Scotts u Londonu ili Blue Note NY i Tokio. Na taj način nastavlja i svoju misiju pružanja vrhunskog muzičkog doživljaja kojem pored izuzetnih izvođača, doprinose kvalitetno ozvučenje i moderan ambijent.

Nakon letnje pauze sa nestrpljenjem očekujemo publiku na otvaranju nove sezone koja počinje 29. oktobra koncertom Nicole Contea, u sklopu Musicology serijala. Dan kasnije, u subotu, 30. oktobra naši gosti će uživati u nastupu jednog od najtraženijih domaćih stand up komičara Srđana Dinčića, a iste večeri od 23h kaver bend Girls, Boys & Toys biće zadužen za muzički spektakl.

Program nove sezone smo fokusirali na koncerte domaćih, regionalnih i internacionalnih muzičara, a nastupe kaver bendova smo rezervisali za petak i subotu.

U BitefArtCafe-u se trudimo pre svega da program bude kvalitetan bilo da je reč o trenutno najaktuelnijem pop, rock, jazz, funk, RnB ili old school disko izvođaču. Najbolji provod u gradu zaokružiće povremeni nastupi naših stalnih domaćih didžejeva, ali i velikih imena svetske DJ scene.

Nenad Matejić

 

Šta izdvaja BitefArtCafe od ostalih klubova?

Doslednost u svakom smislu, a kada to kažem mislim na kvalitet usluge, programa, naravno zvuka i uopšte atmosfere u samom klubu. U BitefArtCafeu nema mesta lošem ukusu. Ovo je naša kuća i trudimo se da se tako i ponašamo, i jednako lepo dočekamo svakog gosta. Dok god ima publike koja te vrednosti razume i deli sa nama, biće i kluba BitefArtCafe, ali ne po svaku cenu, jer između kvaliteta i kvantiteta, odlučno biramo prvo.

Koje nove izvođače možemo da očekujemo u ovoj sezoni?

Mnogo toga zavisi od sponzora i budžeta koje ćemo moći da izdvojimo za izvođače. U ovom trenutku mogu da najavim Nicolu Contea sa bendom i novim albumom UMOJA, zatim nam iz Zagreba dolazi VANNA, sa dva nova singla, i naravno pregršt starih hitova, odmah zatim Vasil Hadžimanov band, promocija albuma KEYF i Nik West, takođe sa novim projektima, tako da smo u prvom delu sezone puni premijera.

Maja Živić

 

To naravno nije sve. Subotom će nastupati Girls Boys and Toys, Lezz go, SkyLimit kao i naš sad već čuveni projekat sa glumcem Ivanom Jevtovićem "Zašto su danas devojke ljute", Gift i drugi bendovi. U planu su nastupi i nekih od najvećih zvezda regiona, ali neka to ostane izenađenje, da ne otkrivamo sve na početku.

Slogan nove sezone kluba BitefArtCafe je "Muzika se sluša uživo". Koje su prednosti live muzike?

Muzika uživo, pogotovo autorska, za mene lično donosi jedan neuporediv osećaj slobode, razmene energije sa publikom i emocije koja ispunjava dušu na jedan poseban način. Kada izvođač izvodi svoje autorske pesme uživo, potpuno je drugačiji ugođaj, ne može da se poredi sa slušanjem muzike preko YouTube, CD, kaseta, ploča itd. Ovo važi i za kaver bendove, koji osim što sviraju live verzije popularnih numera, u svaku kompoziciju svaki put unesu nešto drugačije, svoje, nešto lično i autentično. Koncerti i nastupi bendova uživo ostavljaju jedan poseban pečat na svakog gosta.

BitefArtCafe je klub sa živom muzikom i jedini klupski prostor potpuno prilagođen živim svirkama i zagarantovanom provodu gostiju. Otuda i ovogodišnji slogan – muzika se sluša uživo. I ove sezone, BitefArtCafe će biti domaćin izuzetnim muzičkim izvođačima i na taj način nastaviti tradiciju pružanja sofisticiranog muzičkog užitka.

Komentari (0)

Kultura