Aktuelno iz kulture

"U istoriji evolucije života postoje gubitnici i pobednici": Morgan Friman narator nove serije o prirodi na Netfliksu

Komentari

Autor: Independent

26/09/2023

-

23:09

"U istoriji evolucije života postoje gubitnici i pobednici": Morgan Friman narator nove serije o prirodi na Netfliksu
"U istoriji evolucije života postoje gubitnici i pobednici": Morgan Friman narator nove serije o prirodi na Netfliksu - Copyright Prinskrin/Youtube/Netflix

veličina teksta

Aa Aa

Netfliks je predstavio prvi trejler za predstojeću dokumentarnu seriju o prirodi pod nazivom "Život na našoj planeti" (Life on Our Planet).

Oskarovcu Morganu Frimanu poverena je naracija za osam epizoda, koje se bave "epskom borbom života za osvajanje i preživljavanje na planeti Zemlji".

"Danas postoji 20 miliona vrsta na našoj planeti, ali ono što vidimo je samo isečak vremena - 99 procenata stanovnika zemlje je izgubljeno u dubokoj prošlosti. Priča o onome što se desilo ovim dinastijama, njihovim usponima i padovima, zaista je impozantna", stoji u sinopsisu serije.

Koristeći specijalne efekte, "Life on Our Planet" "oživeće" davno istrebljena stvorenja, poput dinosaurusa, vunastih mamuta i sabljozubih predatora. 

Trejler počinje generisanim snimkom tiranosaurusa, koji vreba triceratopsa.

"Ovo je priča o velikim bitkama za opstanak i dinastijama koje će preuzeti svet", kaže Friman, koji je takođe bio narator dokumentarca o prirodi "Marš pingvina" iz 2005.

Snimak prikazuje životinje, među kojima su ajkule, gepardi, komodo zmajevi i lignje. 

U saradnji sa timom koji je radio na višestruko nagrađenom serijalu "Naša planeta" Dejvida Atenboroa, Spilberg ima ulogu izvršnog producenta serije. 

Prema pisanju lista Independent, "Život na našoj planeti" dramatizovaće pet velikih prekretnica u istoriji sveta, u kojima je dolazilo do velikih istrebljenja.

Producent serije Alister Fotergil, koji je najpozntiji po dokumentarcu "Plava planeta", kaže da takve događaje ne treba da smatramo katastrofama.

"Oni su katastrofa za one životinje koje su istrebljene u procesu, ali u istoriji evolucije života, postoje gubitnici i pobednici", ističe Fotergil.

"Life on Our Planet" sastoji se iz osam jednočasovnih epizoda i biće dostupna na Netfliksu od 25. oktobra.

Komentari (0)

Kultura