Aktuelno iz kulture

Održana domaća premijera nove Diznijeve animirane čarolije "Želja"

Komentari

Autor: PR

20/11/2023

-

11:09

Održana domaća premijera nove Diznijeve animirane čarolije "Želja"
Održana domaća premijera nove Diznijeve animirane čarolije "Želja" - Copyright Promo/Katarina Djulic

veličina teksta

Aa Aa

Beograd je prvi grad u regionu, a i šire u kom je održana premijera najnovije originalne Diznijeve bajke "Želja" sedam dana pre početka bioskopskog prikazivanja u svetu i kod nas. U Cineplexx Delta City-ju okupila se autorsko-glumačka ekipa koja je dala svoj umetnički doprinos sinhronizaciji animirane avanture. Na svečanom ljubičastom tepihu, pred objektivom, nasmejano su pozirali umetnici, pevačica Lejla Hot, glumica Teodora Ristovski, muzičar Ognjen Radivojević, producent Srđan Čolić i drugi, a pred početak filma i u duhu naslova Diznijeve čarolije zamislili neku od svojih želja.

Promo/Katarina Djulic

 

"Da svako dete na ovoj planeti bude zdravo i da nijedan roditelj nikada ne doživi da svoje dete izgubi," isakla je Lejla Hot koja tmači glavnu junakinju Ašu. O utiscima i radu na filmu glumica Teodora Ristovski kaže da je biti deo Dizni ekipe velika čast, "posebno sada kada studio obeležava 100 godina postojanja."

Za Lejlu utisak je, kao i uvek, da kada je Dizni magija u pitanju "neizmerna čast i sreća što sam deo nje, kao i uvek prisutna knedla u grlu."

Promo/Katarina Djulic

 

Animiranom avanturom "Želja" Dizni zaokružuje proslavu svog velikog jubileja, sto godina od nastanka stidija. Ideju da kreira novu priču i originalne likove koji će u sebi sadržati dosadašnje nasleđe Volta Diznija, ali i doneti filmski naslov koji će biti blizak nekim novim i budućim generacijama nastala je još 2018. godine, a rediteljski potpis dao je američki filmski radnik Kris Bak, ujedno i reditelj proslavljene animacije "Zaleđeno kraljevstvo".

Promo/Katarina Djulic

 

Do početka bioskopskog prikazivanja animacije Želja, 23. novembra, u glavnom holu Delta City-ja nalaziće se brižljivo kreiran Trg želja gde svi posetioci mogu da ostave svoje zamisli i požele nešto za sebe ili druge. Najmlađe očekuju i radionice.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura