Aktuelno iz kulture

Eksplozivni trejler za novi film "I.S.S.": Kako bi izgledao "rat" Rusa i Amerikanaca na Međunarodnoj svemirskoj stanici

Komentari

Autor: Space.com

07/12/2023

-

08:07

Eksplozivni trejler za novi film "I.S.S.": Kako bi izgledao "rat" Rusa i Amerikanaca na Međunarodnoj svemirskoj stanici
Eksplozivni trejler za novi film "I.S.S.": Kako bi izgledao "rat" Rusa i Amerikanaca na Međunarodnoj svemirskoj stanici - Copyright Prinstscreen YouTube/Bleecker Street

veličina teksta

Aa Aa

Međunarodna svemirska stanica još od 2000. godine kada je počela s radom važi za svetao primer međunarodne saradnje, bez obzira na svetsku politiku, a sada je tema jednog neobičnog filma.

U novom ostvarenju rediteljke Gabrijele Kaupertvejt pod nazivom "I.S.S." stanica u Zemljinoj orbiti poprište je žestokih sukoba između američkih i ruskih astronauta.

Glavna uloga poverena je glumici Arijani Debose, a trebalo bi da se premijerno prikaže na Tribeka festivalu.

U zvaničnom sinopsisu stoji: "U bliskoj budućnosti na Međunarodnoj svemirskoj stanici rasplamsavaju se tenzije, dok na Zemlji izbija sukob. Astronauti dobijaju naređenje da preuzmu kontrolu nad stanicom po svaku cenu. Rediteljka Gabrijela Kaupertvajt u saradnji sa scenaristom Nikom Šafirom, okuplja zvezdanu postavu koju čine Oskarovka Arijana Debose, Kris Mesina, Pilo Asbek, Džon Galager Mlađi, Kosta Ronin i Maša Maškova. U ovom trileru koji se u potpunosti odvija na Međunarodnoj svemirskoj stanici astronauti su pozvani da ispune svoju dužnost na sudbonosan i zastrašujući način".

Film sa sličnom premisom - "2010" - reditelja Pitera Hajamsa, prikazuje američke i ruske naučnike koji istražuju napušteni svemirski brod iz "2001: Odiseja u svemiru" i primorani su da odaberu stranu u predratnoj napetosti između SAD i SSSR.

"I.S.S. stiže u bioskope 19. januara 2024.

Komentari (0)

Kultura