Aktuelno iz kulture

Nagrada "Ružica Sokić" uručena glumici Hani Selimović u pozorištu Atelje 212

Komentari

Autor: Tanjug

15/12/2023

-

10:07

Nagrada "Ružica Sokić" uručena glumici Hani Selimović u pozorištu Atelje 212
Boško Đorđević/Atelje 212/Promo - Copyright Boško Đorđević/Atelje 212/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Nagrada "Ružica Sokić" za najbolju ulogu u sezoni, koja se od 2014. godine tradicionalno dodeljuje 14. decembra, na dan rođenja legendarne glumice, uručena je Hani Selimović na ceremoniji u Ateljeu 212. 

Primajući nagradu, Hana Selimović je istakla da joj je izuzetna čast što čuje sve ove divne reči upućene njoj.

"Naišla sam na jedan Ružin intervju u kojem govori o užasnoj nesigurnosti, stalnoj, permanentnoj, iznurujućoj nesigurnosti i pitanjima da li će je iko ikada više pozvati, da li će moći da odgovori na izazov, da li ičemu vredi, da li će biti zaboravljena… Toliko sam se rastužila čitajući to. Pitala sam se kako nije mogla da bude svesna da je samo jedna Žuta (uloga u istoimenom filmu Vladimira Tadeja prim.aut) dovoljna da bude sasvim spokojna" kazala je glumica priznajući da razume nespokoj.

Kazala je da je glumački posao veoma iznurujuć, naporan, pun strahova.

"Težak je jer samo sebe imate, i samo o sebe se i saplećete. I samom ste sebi velika prepreka koja je stalno prisutna i iznova morate da je prevazilazite. Lepi dani u ovom poslu su retki. Hvala vam što ste svi zajedno doprineli da i ovaj dan bude takav", kazala je glumica kojoj je nagradu uručio Radoslav Zelenović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura