Aktuelno iz kulture

Omiljeni Madonin koreograf sa komadom "Proklizavanje" deo programa BFI

Komentari

Autor: Tanjug

20/12/2023

-

12:05

Omiljeni Madonin koreograf sa komadom "Proklizavanje" deo programa BFI
Omiljeni Madonin koreograf sa komadom "Proklizavanje" deo programa BFI - Copyright Prinstscreen YouTube/GöteborgsOperans Danskompani

veličina teksta

Aa Aa

U okviru 21. Beogradskog festivala, Kompanija igre Opere Geteborga izvešće komad "Proklizavanje" koji potpisuje koreograf Damjan Žale 9. i 10. marta u novosadskom Srpskom narodnom pozorištu.

Planetarna muzička zvezda Madona obožava ovog francusko-belgijskog koreografa i izvođača, koji će na 21. Beogradskom festivalu igre predstaviti  apsolutni pozorišni hit "Proklizavanje".
Kao tinejdžer u Briselu, Damjan Žale je bio inspirisan nastupima i igrom najpoznatije pop ikone Madone. 

Kada ga je Madona kontaktirala, skoro 30 godina kasnije, sa ponudom da bude koreograf  i kreativni savetnik njene prve pozorišne turneje ikada "Madam X", za njega je to bila ponuda koja se ne odbija, a turneja je po svim kritikama bila jedna od Madoninih najboljih.

Poslednjih nedelja, Madona iznova osvaja koncertne dvorane širom sveta, sa svojim timom u kojem Damjan Žele ima veoma važnu ulogu.

Inače, Žale je tokom svoje karijere često sarađivao i sa Marinom Abramović, a milioni ljudi su nedavno uživo ili preko društvenih mreža uživali u čudesnom performasu koji je kreirao ispred Opere Garnije u Parizu.

Zajedno sa trupom Škotskog teatra, predstavio je pre osam godina na Beogradskom festivalu igre komad "Jama", i bio ispraćen ovacijama u Sava Centru.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura