Aktuelno iz kulture

Južnokorejski glumac Li Sun-kiun pronađen mrtav, sumnja se na samoubistvo

Komentari

Autor: Tanjug

27/12/2023

-

07:20

Južnokorejski glumac Li Sun-kiun pronađen mrtav, sumnja se na samoubistvo
Južnokorejski glumac Li Sun-kiun pronađen mrtav, sumnja se na samoubistvo - Copyright Tanjug/AP/Son Hyun-kyu, Seo Dae-youn

veličina teksta

Aa Aa

Poznati južnokorejski glumac Li Sun-kiun pronađen je jutros mrtav u Seulu nakon što je očigledno izvršio samoubistvo, javila je agencija Jonhap.

Glumac, koji je bio suočen sa istragom zbog sumnje na upotrebu droge, pronađen je mrtav u svom automobilu u parku u centru Seula, a na suvozačkom sedištu je bio briket drvenog uglja, navela je policija.

Policija je prethodno dobila prijavu da je Li (49) napustio kuću nakon što je napisao poruku da će izvršiti samoubistvo, preneo je Jonhap.

Li je prošao kroz tri kruga policijskog ispitivanja zbog sumnje da je koristio marihuanu i druge droge u kući hostese koja radi u baru u Seulu u više navrata od početka ove godine, uključujući i prošlu subotu.

Glumac je tvrdio da ga je hostesa prevarila da uzme droge i da nije znao šta uzima.

Li je bio negativan u oba testa tokom policijskih istraga i tokom laboratorijskog testa na drogu koji je sprovela Nacionalna forenzička služba prošlog meseca.

Li je u utorak podneo zahtev za poligrafsko testiranje, tvrdeći da nije koristio droge.

Li je stekao svetsku slavu glavnom ulogom u filmu "Parazit" za koji je osvojio Oskara 2020. godine.

Prestupi vezani za droge, uključujući one koji uključuju korišćenje marihuane, smatraju se ozbiljnim krivičnim delima u Južnoj Koreji. Za konzumaciju marihuane predviđena je zatvorska kazna do pet godina zatvora.

 

Komentari (0)

Kultura