Aktuelno iz kulture

Knjige za ovo leto: 7 naslova za lepši odmor

Komentari

Autor: Euronews

03/08/2021

-

07:14

Knjige za ovo leto: 7 naslova za lepši odmor
Čitanje - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Iako je kofer za letovanje obično jedva spakovan i po pravilu popunjen stvarčicama "za svaki slučaj", moglo bi se ipak napraviti malo mesta za knjige. Naslovi izdavačke kuće "Laguna", koje je izdvojila i predstavila Dunja Lozuk, sigurno bi se odlično uklopili uz bilo koju destinaciju.

U slučaju da ipak ne možete da odlučite šta u koferu da "žrtvujete" zarad knjiga, sve izdvojene naslove mogu se preuzeti i u elektronskom obliku na sajtu Lagune i čitati na EDEN Books aplikaciji.

100 opakih žena u istoriji - Hana Džuel

Laguna/Promo

 

Pročitajte istinite priče o neverovatnim ženama za koje verovatno nikad niste čuli, a trebalo je. O ženama koje su bile suviše hrabre, sjajne, nekonvencionalne, politički svesne i suviše siromašne da bi dobile priznanje od svojih savremenika, sitnih duša. O ženama koje su smatrali previše opakim za svoje vreme, previše glasnim da bi bile priznate, previše smelim da bi bile plaćene za svoj rad i ponekad previše odvažnim da bi im bilo dozvoljeno da žive.

Ovde smo svi odrasli - Ema Straub

Laguna/Promo

 

Ovaj roman se hvata ukoštac sa važnim gorućim temama, ali u sebi ima dozu humora i čita se sa lakoćom. Autorka prikazuje jednu disfunkcionalnu porodicu, iz ruralne sredine, koja pokušava da se ponovo zbliži. Zaljubićete se u ove likove, uživaćete u njihovoj introspekciji i navijaćete da se na kraju izbore sa svim mukama koje im je život doneo. Uverljivo napisana, emotivna i pronicljiva, ova knjiga će vas sigurno podstaći da preispitate odnos sa svojom porodicom.

Sestre Šanel, Džudit Litl

Laguna/Promo

 

Uživaćete u stranicama ovog temeljno istraženog istorijskog romana koji opisuje bel epok i posleratne promene u Francuskoj. Džudit Litl čitaocima odlično predstavlja romantičnu priču sestara Šanel, i uspeva da nas kroz celu knjigu podseća na stroge društvene norme francuskog društva. Verujemo da će se ova knjiga naročito svideti svim zaljubljenicima u modu.

Venera i Afrodita: Istorija jedne boginje - Betani Hjuz

Laguna/Promo

 

Tragajući za poreklom Venere u istoriji i mitologiji starih kultura, Betani Hjuz dokazuje da je priča o ovoj boginji daleko kompleksnija nego što nam se na prvi pogled čini. Ova knjiga je savršen izbor za svakoga ko želi da se bolje upozna sa različitim oličenjima boginje ljubavi kroz istoriju, ili da zaviri u svet mitologije i evoluciju religije.

Velika sestra, Mala sestra, Crvena sestra - Jung Čang

Laguna/Promo

 

U bajkovitoj priči o sestrama Song Velika sestra, Mala sestra, Crvena sestra autorke Jung Čang istorija i mitologija neraskidivo su isprepletene. Kao i obožavani memoari Divlji labudovi, u kojima je opisala komunističku revoluciju u Kini kroz ličnu priču, Jung Čang je napisala modernu knjigu koja hronološki prati živote triju sestara Song, skladno senčeći jedno izgubljeno vreme između carske i komunističke Kine i istorijsku pozadinu o kojoj se malo zna.

Lice i naličje: Memoari - Demi Mur

Laguna/Promo

 

U svojim duboko iskrenim memoarima Demi otvoreno govori o svojoj karijeri i ličnom životu - ogoljavajući turbulentan odnos sa majkom, svoje brakove i borbu da status zvezde uskladi sa brigom o porodici. Lice i naličje je priča o opstanku, uspehu i predaji, o ogromnoj vitalnosti - portret jedne žene koja istovremeno vodi i običan i slavan život.

Veriti - Kolin Huver

Laguna/Promo

 

Veriti je kompleksna knjiga, nabijena emocijama, zlokobna, uzbudljiva i neizvesna. Radnja romana jednako je opasna kao i njegovi likovi, i deca i odrasli. Kolin se ovim romanom odmakla od pisanja o aktuelnim društvenim problemima koje obično obrađuje i malo više ušla u psihologiju negativca, što čitaocima daje neku novu dimenziju i predstavlja ovu talentovanu autorku u potpuno drugačijem svetlu.

Komentari (0)

Kultura