Aktuelno iz kulture

Međunarodni dan grčkog jezika u Beogradu: Teatar, predavanja, koncert...

Komentari

Autor: Tanjug

07/02/2024

-

15:13

Međunarodni dan grčkog jezika u Beogradu: Teatar, predavanja, koncert...
Međunarodni dan grčkog jezika u Beogradu: Teatar, predavanja, koncert... - Copyright Pixabay/dimitrisvetsikas1969

veličina teksta

Aa Aa

Katedra za neohelenske studije Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu ove godine organizuje tri prigodne manifestacije kojima će se obeležiti 9. februar, Međunarodni dan grčkog jezika, najavili su organizatori. 

U četvrtak, 8. februara u 14 časova, profesori Stavrula Mavrogeni, Jorgos Кsidopulos i Кostas Кanakis održaće tri predavanja na grčkom jeziku na Filološkom fakultetu u Beogradu. Profesori predaju na Univerzitetu Makedonija u Solunu, na Univerzitetu u Patri i na Egejskom univerzitetu.
U petak, 9. februara, u 19 časova, studenti neohelenistike izvešće na grčkom jeziku predstavu "Lisistrata", koja će biti titlovana na srpski jezik, u Teatru Vuk. Komad je rađen po ideji dr Nikosa Matjudakisa i dr Vojkana Stojičića, upravnika Кatedre za neohelenske studije.

Dan kasnije u Sali heroja Filološkog fakulteta će biti priređen koncert na kome će nastupiti tri gostujuća hora, dva iz Srbije i jedan iz Grčke. To su hor Udruženja srpsko-grčkog prijateljstva "Irida", hor Helenske fondacije za kulturu u Beogradu "Helenofonija" i ženski vokalni ansambl "Cantus arte" iz Soluna.

Komentari (0)

Kultura