Aktuelno iz kulture

Počinje takmičenje za "muzičkog ambasadora" Srbije u Malmeu: Ko sve večeras nastupa u "Pesmi za Evroviziju"

Komentari

Autor: Tanjug

27/02/2024

-

09:37

Počinje takmičenje za "muzičkog ambasadora" Srbije u Malmeu: Ko sve večeras nastupa u "Pesmi za Evroviziju"
RTS Pesma Evrovizije - Copyright RTS Pesma Evrovizije

veličina teksta

Aa Aa

Prvo polufinale muzičkog televizijskog takmičenja "Pesma za Evroviziju 2024", na kojem će Srbija izabrati svog predstavnika u Malmeu, biće održano večeras, uz prenos na Prvom programu Radio-televizije Srbije (RTS), RTS Planete, kao i na zvaničnom Jutjub kanalu Pesme Evrovizije.

 

U prvom polufinalu, kao i u drugom 29. februara, od 21 čas nastupiće po 14 takmičara, od kojih po osam idu u finale 2. marta, na kome će glasovima publike i stranog žirija biti izabrana pesma koja će predstavljati Srbiju na "Pesmi Evrovizije" u maju.

Takmičenje se emituje uživo, iz studija Radio-televizije Srbije u Košutnjaku, gde je postavljena najmodernija scena otkako se u njemu ponovo organizuje izbor za predstavnika na Pesmi Evrovizije. Scena je sačinjena od LED scenske pozadine, kao i podnog LED-a, čija je ukupna površina 700 kvadratnih metara. U upotrebi će biti preko 300 rasvetnih tela najnovije generacije, koja uz vrhunsko programiranje i vođenje čine da svetlosni efekti i video animacije u potpunosti prate estetiku festivala "Pesma za Evroviziju". Za režiju i kadriranje nastupa treću godinu zaredom koristi se CuePilot, softver koji se godinama za iste potrebe upotrebljava i na Pesmi Evrovizije.

Voditelji takmičenja su Dragana Kosjerina i Slaven Došlo, koji će biti na glavnoj bini, kao i Kristina Radenković i Stefan Popović koji će se uključivati iz “green room-a”.

Predstavljamo vam sve večerašnje takmičare:

1. Marko Mandić, "Dno"

2. M.IRA, "Percepcija"

3. Bojana x David, "No No No"

4. Lena Kovačević, "Zovi me Lena"

5. Saša Báša i VirtualRitual, "Elektroljubav"

6. Martina Vrbos, "Da me voliš"

7. Filarri, "Ko je ta žena"

8. Breskvica, "Gnezdo orlovo"

9. Hristina, "Bedem"

10. Ivana Vladović, "Jaka"

11. Chai, "Sama"

12. Zorja, "Lik u ogledalu"

13. Kavala, "Vavilon"

14. Keni nije mrtav, "Dijamanti"

Od učesnika prvog polufinala na jutjub kanalu "Pesma za Evroviziju" najviše pregleda ima Breskvica i "Gnezdo orlovo"sa 4,8 miliona, dok je druga Zejna i "Najbolja" sa oko 493.000, a sledi Lena Kovačević i "Zovi me Lena" sa 463.000 pregleda.

Komentari (0)

Kultura