Aktuelno iz kulture

Istorijski triler "Majstor zagonetke" Danijele Trusoni u izdanju Vulkan izdavaštva

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/04/2024

-

09:37

Istorijski triler "Majstor zagonetke" Danijele Trusoni u izdanju Vulkan izdavaštva
Istorijski triler "Majstor zagonetke" Danijele Trusoni u izdanju Vulkan izdavaštva - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Vulkan izdavaštvo je objavilo istorijski triler "Majstor zagonetke", koji su The Washington Post, PopSugar, Bookreporter, CrimeReads i mnogi drugi proglasili najboljom knjigom godine.

Autorka Danijela Trusoni je u središte priče stavila bivšu fudbalsku zvezdu u usponu – Brinka, koji je doživeo povredu koja je izazvala retko medicinsko stanje: sindrom savanta. Stekao je mentalnu supermoć – može da reši zagonetke, izračuna jednačine i vidi obrasce na način na koji drugi ne mogu. Ali ista ta moć izolovala ga je i učinila nesposobnim da se u potpunosti poveže sa drugim ljudima.

Sve se menja kada Brink upozna Džes Prajs, ženu osuđenu na trideset godina zatvorske kazne, koja nije progovorila ni reč nakon što je pre pet godina uhapšena. Kada Džes nacrta zbunjujuću zagonetku, njen psihijatar veruje da se u tome krije objašnjenje za njen zločin i poziva Brinka da je reši. Kada Džes nagovesti da nešto mnogo zlokobnije i opasnije stoji u pozadini njenog ćutanja, Brink kreće u potragu za istinom, koja ga vodi kroz niz povezanih enigmi, sve do srca misterije u enigmatičnom drevnom molitvenom krugu, koji je u XIII veku stvorio mistik Avram Abulafija.

Dok putuje lavirintom tragova, istorijom devetnaestovekovnog Praga i tajnim sobama privatnih biblioteka, Brink shvata da moćne sile vuku konce i da su ljudska vrsta, tehnologija i budućnost univerzuma na kocki.

Promo

 

"Ova impresivna, briljantna knjiga pravi je lavirint kodova, logičkih zagonetaka, igara rečima i neverovatne zavere. Zar ne biste želeli da doživite tako jedinstvenu knjigu?“ – The Minneapolis Star Tribune

"Ovaj roman ima sve, i više od toga... U spretnim, talentovanim rukama Trusonijeve, stranice lete." – Dejvid Baldači

Danijela Trusoni je autorka knjiga uvrštenih među deset najboljih naslova godine u književnom dodatku Njujork tajmsa. Njena dela prevedena su na više od trideset jezika.

Ukoliko volite knjige Glena Kupera ili Sebastijana Ficeka, uživaćete u knjizi Danijele Trusoni.

Triler sa neverovatnim zapletom "Majstor zagonetke" dostupan je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

Komentari (0)

Kultura