Aktuelno iz kulture

Ivan Zekić: "Tozu mi daj, molim te!", rekao sam Bjeli kad sam čuo da će da radi film "Toma"

Komentari

Autor: Tanjug

16/08/2021

-

10:44

Ivan Zekić: "Tozu mi daj, molim te!", rekao sam Bjeli kad sam čuo da će da radi film "Toma"
Ivan Zekić: "Tozu mi daj, molim te!", rekao sam Bjeli kad sam čuo da će da radi film "Toma" - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Ivan Zekić je u dosadašnjoj karijeri najponosniji na ulogu pevača narodne muzike Predraga Živkovića Tozovca (1936-2021) u novom filmu "Toma" reditelja Dragana Bjelogrlića.

"Kada sam čuo da će Bjela da radi film, naravno nisam mu rekao: 'Daj mi Tomu', ali sam rekao: 'Tozu mi daj, molim te!'", ispričao je Zekić za Tanjug.

U filmu o životu pevača i kompozitora narodne muzike Tome Zdravkovića (1938-1991), čija se premijera očekuje 20. avgusta na Sarajevo Film Festivalu, Zekić je slao Bjelogrliću na poređenje svoju i fotografiju Tozovca.

"To je dobro izgledalo i na sreću dao mi je ulogu. To mi je neverovatna čast, jer sam njegovu muziku cenio oduvek, i neverovatno mi je žao što neće moći da pogleda film, ali mislim da bi bio zadovoljan", naglasio je glumac.

Zekić se za ulogu pripremao gledanjem svega što o Tozovcu postoji na Jutjubu, kao i čitanjem starih novinskih članaka, ali nažalost, nije stigao da se upozna sa muzičarem, osim što su se u januaru ove godine čuli telefonom.

"Nešto me vuklo da stupim u kontakt s njim, jer sam shvatio da premijera neće još doći. Imali smo jako lep razgovor. Malo posle toga je otišao. Bila mi je čast", istakao je Zekić.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Glumac priznaje da nije "neki neverovatan imitator", ali se trudio da "skine" koliko je mogao Tozovčev manir, a da istovremeno da svoj pečat ulozi, što kako kaže, nije toliko jednostavno.

Nakon filma "Montevideo" i serije "Senke nad Balkanom", saradnja sa rediteljem Bjelogrlićem je bila "sjajna kao i uvek".

"Znamo se, šta ko može i šta ko treba da radi. Bilo je zadovoljstvo, jer nema mnogo nepoznanica. Saradnja kojoj bih se uvek vraćao", istakao je Zekić.

Glumcu je prijala uloga koja je zahtevala nošenje kreacija iz sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih godina, "gde može da se vidi kako se naše društvo kretalo kroz ta odela", a što se tiče dodavanja godina šminkom, "perika je uradila posao".

"Meni je Tozovac bliži. Stil pevanja, vesele pesme, šeretske, to mi više leži. Ali naravno, Toma je legenda. Jedan jedini", zaključio je Zekić.

Komentari (0)

Kultura