Aktuelno iz kulture

Tom Skerit u 88. godini po prvi put dobio glavnu ulogu u filmu

Komentari

Autor: Variety

03/10/2021

-

20:16

Tom Skerit u 88. godini po prvi put dobio glavnu ulogu u filmu
Tom Skerit u 88. godini po prvi put dobio glavnu ulogu u filmu - Copyright Printscreen YouTube/Movie Trailers Source

veličina teksta

Aa Aa

Tom Skerit ostvario je impresivnu karijeru na televiziji i u sporednim filmskim ulogama kultnih filmova kao što su "Osmi putnik", "Top Gun" i "M*A*S*H", a sada je u 88. godini života po prvi put dobio i glavnu ulogu u jednom filmu.

Reč je o ostvarenju "East of the Mountains" u kom igra penzionisanog kardiovaskularnog hirurga, koji krije od svoje ćerke da je teško bolestan i potiskuje tugu i prazninu koji su ostali nakon smrti njegove supruge. 

On odlazi u planine rešen da sebi oduzme život, ali ga serija neočekivanih događaja sprečava u njegovoj zamisli. 

"Ovaj film je zahtevao mnogo kretanja. Nisam mnogo mirovao. Kada dođe do snimanja filma i posla, neka energija vam ispuni telo i samo radite. Pomaže i to što to radite dugo godina. Radite ispravno i uvek zapamtite da je manje više. Jer ako radite manje, više se očekuje i želi od vas od vaših gledalaca", rekao je Skerit za Varajeti.

Glumac ne želi da uspori iako je uveliko u devetoj deceniji, ali to nije slučaj sa likom koji igra.

"Imate čoveka koji je specijalista za srce četrdeset godina i sada je penzionisan. Lekari imaju tu disciplinu da održavaju i kontrolišu svoje emocije, ali se ponašaju i vrlo nedruštveno. Kako se s tim nositi? Žena vam je upravo umrla i rečeno vam je da imate rak i da ćete umreti, ako se ne brinete o sebi. Šta može čovek od 80 godina da uradi? Ništa, samo možete otići odatle. Otići negde gde možete da se setite detinjstva", kaže Skerit.

Glumac za razliku od uloge koju tumači, nema porodicu kojoj bi se vratio u rodnom Detroitu, niti ima potrebu da ide u Holivud. Trenutno je više nego zadovoljan mirnim životom u Sijetlu, gde piše, slika i rezbari drvo u slobodno vreme.

"Živim na mestu koje je kao mesto za odmor. Pogledam gore i vidim jezero Vašington. Mogu da vidim vidre na komšijinom doku i orla koji leti visoko u vazduhu, planine u daljini i malo dima od šumskog požara. Sve to je predivan svet i kreativna inspiracija. Tako živim svoj život od ulaska u svet odraslih", rekao je on.

Uprkos nazivu, film "East of the Mountains" zapravo je sniman zapadno od planina u Vašingtonu. Skerit je pročitao istoimenu knjigu Dejvida Gatersona" pre više godina i upoznao autora s kojim se složio da bi bio savršen za glavnu ulogu, ukoliko se ikada desi adaptacija njegovog dela. 

Film koji je režirala S. Dž. Ćire, premijerno je prikazan 24. septembra, a pored Skerita, u filmu su  i Mira Sorvino, Eni Gonzales, Voli Dalton i Džon Polsen. 

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Kultura