Aktuelno iz kulture

Soni kupio prava za rimejk ruskog blokbastera "Sluga" u kom igra Miloš Biković

Komentari

Autor: Variety/S. Š.

03/06/2021

-

17:38

Soni kupio prava za rimejk ruskog blokbastera "Sluga" u kom igra Miloš Biković
Soni kupio prava za rimejk ruskog blokbastera "Sluga" u kom igra Miloš Biković - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Prava za rimejk na engleskom jeziku ruske komedije "Sluga" u kojoj glavnu ulogu tumači Miloš Biković, a koji je ujedno i najgledaniji film u celoj istoriji ruske kinematografije, otkupila je kompanija "Sony Pictures International Productions".

Kako prenosi portal Verajeti, "Soni" je osigurala prava za adaptaciju "Sluge", ne samo za englesko govorno područje, već i za meksičko, indijsko, južnokorejsko, japansko, špansko i italijansko tržište, dok je prava za francuskto tržište preuzeo "SND Films", a za poljsko "Monolith Films".

Komediju o oligarhovom razmaženom i drskom sinu kog otac, da bi ga prizvao pameti, "vraća" u prošlost kao kmeta u selu iz 19. veka, režirao je Klim Šipenko, a glavna uloga poverena je Milošu Bikoviću.

Film je premijerno prikazan 2019. godine i zaradio je skoro 42 miliona dolara u ruskim bioskopima i blizu dva miliona od prikazivanja u SAD, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Izraelu i drugim delovima sveta.

"Od trenutka kada smo pogledali `Slugu`, znali smo da je poseban. Izuzetno smo zadovoljni što smo dobili mogućnost da ovaj film prilagodimo novoj publici za koju sam sigurna da će biti podjednako oduševljena kao i ruski filmofili", izjavila je Lejn Klajn, šef ogranka za međunarodnu saradnju kompanije "Soni".

Promo

Miloš Biković u najgledanijem filmu u celoj istoriji ruske kinematografije

Jedan od producenata filma "Sluga" iz kuće "Yellow, Black and White", Edvard Ilojan, veruje da će ova priča o glavnom junaku koji je lišen svih pogodnosti savremenog života sigurno odjeknuti i pred međunarodnom publikom isto kao i u Rusiji.

"Veoma smo srećni što su strani filmski autori takođe obratili pažnju na ovu ideju i odlučili da je adaptiraju i za svoje zemlje. U savremenom svetu prepunom raznoraznih naprava i društvene nejednakosti, ovo vraćanje u prošlost pomoglo je junaku filma, a zajedno sa njim i gledaocima, da ponovo nauče kako treba komunicirati sa ljudima, kako pronaći pravog prijatelja i naći ljubav", dodao je Ilojan.

Za sada je poznato samo to da će snimanje rimejka na poljskom jeziku početi u avgustu 2022. godine.

Komentari (0)

Kultura