Aktuelno iz kulture

Srbija postala članica Uneskovog Međuvladinog komiteta

Komentari

Autor: Tanjug

05/06/2021

-

11:08

Srbija postala članica Uneskovog Međuvladinog komiteta
Srbija postala članica Uneskovog Međuvladinog komiteta - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Srbije je na 8. Konferenciji članica Konvencije o zaštiti i unapređenju raznolikosti kulturnih izraza 2005 (Pariz), postala član Uneskovog Međuvladinog komiteta za zaštitu i unapređenje raznolikosti kulturnih izraza, kao predstavnik druge elektoralne grupe, saopštili su iz Ministarstva kulture i informisanja.

Zavod za proučavanje kulturnog razvitka je kao Nacionalna kontakt tačka za implementaciju i promociju Konvencije o zaštiti i unapređenju raznolikosti kulturnih izraza (Pariz, 2005), učestvovao na ovoj Konferenciji, a u narednom četvorogodišnjem periodu sprovodiće i aktivnosti ovog Međuvladinog komiteta.

"Ovo članstvo Republike Srbije je od interesa i posebnog značaja za kulturu Srbije i očuvanje njenog kulturnog nasleđa", navodi se u saopštenju.

Istovremeno, članstvo u Međuvladinom komitetu Konvencije 2005 podrazumeva intenzivniju promociju principa i ciljeva Konvencije što će omogućiti njenu bolju implementaciju u Srbiji i regionu, doprinoseći snaženju njene uloge u procesima razvoja savremene kulture, kroz uvažavanje principa različitosti, dodaju iz Ministarstva kulture.

Komentari (0)

Kultura