Aktuelno iz kulture

Ema Tompson o prvoj golišavoj sceni u karijeri: Da sam mlađa, ne bih to uradila

Komentari

Autor: Entertainment Weekly

25/01/2022

-

07:33

Ema Tompson o prvoj golišavoj sceni u karijeri: Da sam mlađa, ne bih to uradila
Ema Tompson - Copyright EPA/Neil Hall

veličina teksta

Aa Aa

Britanska glumica Ema Tompson trenutno promoviše svoj novi film "Good Luck to You, Leo Grande" koji će biti premijerno prikazan na Sandens festivalu, a tim povodom sa čitaocima Entertainment Weekly podelila detalje o jednoj od najizazovnijih scena koje je snimila u svojoj karijeri.

Ona u tom ostvarenju igra Nensi Stouks, učiteljicu u penziji, koja unajmljuje mušku pratnju (Deril Mekormak) u nadi da će po prvi put postići orgazam.

U filmu se Tompson, koja ima 62 godine, prvi put potpuno obnažila pred kamerama.

"Rediteljka Sofi (Hajd), Deril i ja imali smo probe potpuno goli i razgovarali o svojim telima, odnosu koji imamo sa svojim telima, crtali ih, pričali o tome šta nam je teško da prihvatimo u vezi s njima, šta nam se dopada, opisivali tela jedni drugima", ispričala je glumica.

"Vrlo je teško biti nag u 62. godini života", rekla je Tompson, dodajući da u jednoj sceni njen lik stoji ispred ogledala i skida ogrtač ispod kog ne nosi ništa.

Ona je takođe ocenila da se u ni u stvarnom svetu, ali ni u svetu glume, ništa nije promenilo kada je reč o "zastrašujućim zahtevima prema ženama".

"To da morate biti mršavi i dalje je tu kao i uvek, a na neki način mislim da je sada i gore", ocenila je Tompson.

Glumica veruje da je važno prikazivati prirodna tela i priznaje da se verovatno ne bi usudila da takve scene snima u bilo kojoj drugoj fazi svog života. 

"Ne mislim da bih to mogla da uradim pre ovih godina, a opet, naravno, u ovim godinama je to izuzetno zahtevno, jer nismo navikli da vidimo neobrađena tela na filmskom platnu", smatra ona.

Prema njenom mišljenju, scene u kojima su ona i njen kolega Mekormak šetali s rukom u ruci po blatnjavom, klizavom terenu, pomogle su da njih dvoje stvore blizak odnos pre nego što su se odvažili na probe nagih scena.

"Bilo je to vrlo važno, da se oslonimo jedno na drugo i smejemo. Zapravo, to smo sve vreme i radili: oslanjali se jedno na drugo, klizali se i smejali. Ta šetnja je na neki način bila simbol celog našeg putovanja", izjavila je glumica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura