Aktuelno iz kulture

Performans "Trans Express trupe": "Velike lutke" na "Gradić festu"u Petrovaradinu

Komentari

Autor: Tanjug

11/08/2022

-

16:52

Performans "Trans Express trupe": "Velike lutke" na "Gradić festu"u Petrovaradinu
Performans "Trans Express trupe": "Velike lutke" na "Gradić festu"u Petrovaradinu - Copyright Prinskrin/Youtube/transeexpress

veličina teksta

Aa Aa

Tokom Festivala uličnih svirača "Gradić fest", koji će biti otvoren 25. avgusta, biće izveden spektakl "Les Poupées géantes" – "Velike lutke" Francuskog teatra Transe Express, jednog od vodećih evropskih teatara, kojim će zvanično biti otvorena ovogodišnja novosadska ulična manifestacija, najavili su organizatori.


Kako je najavljeno, povorka manifestacije krenuće u četvrtak 25. avgusta u 19:30 na raskrsnici Bulevara Mihajla Pupina i Ulice Žarka Zrenjanina, u Novom Sadu.


Zanimljiva povorka, koju će činiti tri lutke, nalik porcelanskim, visoke pet metara, sa velikim krinolinama koje će zauzimati istu širinu, izvodiće operske arije, kao i originalnu i popularnu muziku.

Tokom šetnje lutke će pratiti 12 bubnjara i performera koji će izvoditi ulične spektakle, tako će se operska izvođenja mešati sa komičnim skečevima na zemlji, što će biti čitava eksplozija boja i zvukova.

 

Nakon performansa "Trans Express trupe", publika će imati priliku da uživa u izvođenju poznatog italijanskog sastava "Bandakadabra", kao i domaćih umetnika, dok će na samom kraju večeri nastupiti multimedijalni umetnik Uroš Ðurić, u ulozi di-džeja.


"Gradić fest" je kulturno-turistička manifestacija koja se od 2001. godine održava u Novom Sadu.
 

 

 

Komentari (0)

Kultura