Aktuelno iz kulture

Beogradsko leto i Beogradska zima postaju stalne manifestacije

Komentari

Autor: Tanjug

18/08/2022

-

22:15

Beogradsko leto i Beogradska zima postaju stalne manifestacije
Beogradsko leto i Beogradska zima postaju stalne manifestacije - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Odbornici Skupštine Beograda uvrstili su danas Beogradsko leto i Beogradsku zimu u stalne manifestacije.

Podsekretarka Sekretarijata za kulturu Gordana Goncić rekla je da je potreba da se dopuni lista stalnih manifestacija u oblasti kulture od značaja za Begrad sa dve nove manifestacije, Beogradskim letom i Beogradskom zimom.

"Te manifestacije su postale značajno obeležje našeg grada i privlače veliki broj posetilaca. One u svom sastavu imaju više programa i festivala koji se duži niz godina, a neke i 20 godina, uspešno realizuju u Beogradu. Ulaskom u listu stalnih manifestacija pružila bi se podrška doprinosu koje te manifestacije doprinose kulturnim i umetničkim sadržajima Beograda", rekla je Goncić.

Podsetila je da je Beogradsko leto stalna manifestacija koju čine Belgrade Beer fest, Belgrade Music Week i Festival klasične muzike Klasiko.

Navela je da je Beogradska zima manifestacija kojom se obeležavaju božićni i novogodišnji praznici u Beogradu tokom decembra i januara.

"Čine je programi dočeka Nove godine i ostali programi u okviru Beogradske zime - Ulica otvorenog srca i ostale, a u januaru će biti obogaćen još jednim festivalskim događajem, najvećim muzičkim festivalom u jugoistočnoj Evropi dodelom muzičkih nagrada Music awords ceremony Mac", navela je Goncić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura