Aktuelno iz kulture

Pepersi objavili novu pesmu u čast čuvenom Ediju van Hejlenu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/09/2022

-

12:54

Pepersi objavili novu pesmu u čast čuvenom Ediju van Hejlenu
Pepersi objavili novu pesmu u čast čuvenom Ediju van Hejlenu - Copyright Photo by Amy Harris/Invision/AP

veličina teksta

Aa Aa

Rok bend Red Hot Chili Peppers objavili su novi singl "Eddie" u čast preminulom gitaristi grupe Van Hejlen, Ediju van Hejlenu koji je preminuo u oktobru 2020. godine.

Pesma je drugi singl sa predstojećeg albuma "Return Of The Dream Canteen", koji bi trebalo da se nađe u prodaji 14. oktobra, samo šest meseci nakon objavljivanja njihovog dugo očekivanog dvanaestog studijskog albuma "Unlimited Love".

Frontmen Pepersa Entoni Kidis odao je počast gitarskoj legendi Van Hejlenu dok je objašnjavao kako je nastala dirljiva komemorativna balada.

"Ponekad ne shvatamo koliko smo duboko pogođeni i povezani sa umetnicima sve do dana kada oni umru“, objasio je Kidis na društvenim mrežama i nastavio:

"Edi van Hejlen bio jedinstven. Dan nakon njegove smrti Fli (basista) je došao na probu sa emotivnom bas linijom. Džon, Čed i ja smo počeli da sviramo zajedno i prilično brzo svim srcem, pesma u njegovu čast se bez ikakvog napora jednostavno razvila. Bilo je lepo osećati se tužno i brinuti toliko o osobi koja je toliko uticala na naše živote"

Kidis kaže da pesma govori o Edijevim ranim danima na Sanset stripu i "rokenrol tapiseriji" koju je Van Hejlen "slikao" u našim umovima.

"Na kraju, ovom pesmom želimo da se Edija ne sećate po smrti, već po tome što je živeo svoj najluđi san", zaključio je Kidis.

Poslušajte novu RHCP "Eddie" u nastavku:

 

Komentari (0)

Kultura