Aktuelno iz kulture

Bura u Poljskoj zbog koncerata Pink Flojda, vlasti razmatraju da Votersa proglase personom non grata

Komentari

Autor: Tanjug

25/09/2022

-

14:31

Bura u Poljskoj zbog koncerata Pink Flojda, vlasti razmatraju da Votersa proglase personom non grata
Rodžer Voters - Copyright AP/Rob Grabowski

veličina teksta

Aa Aa

Rodžer Voters iz Pink Flojda negirao je da su dva koncerta u Poljskoj otkazana u okviru svetske turneje 2023. godine zbog reakcija na njegov stav o ratu Rusije protiv Ukrajine.

Gradsko veće Krakova će ove nedelje raspravljati o predlogu koji bi Votersa proglasio za "persona non grata", dok je odbornik Lukaš Vantuh pozvao stanovnike grada da bojkotuju svirke, piše Gardijan.

Ranije ovog meseca, Voters je napisao otvoreno pismo u kojem je rekao da zapad treba da prestane da snabdeva oružjem Ukrajinu, optužujući predsednika Volodimira Zelenskog da je dozvolio "ekstremni nacionalizam" u Ukrajini i pozivajući ga da "stavi tačku na ovaj smrtonosni rat".

Juče je organizator "Lajv Nejšn Poljska" saopštio da su koncerti Pink Flojda, koji su bili zakazani za april sledeće godine u gradskoj areni Tauron, otkazani, ali nisu dali više detalja.

Voters je na Fejsbuku demantovao izveštaje poljskih medija da se njegov tim povukao, ali je kritikovao Vantuha, optužujući ga za "drakonsku cenzuru" uz poruku "Ostavi decu na miru" parafrazirajući hit singl Pink Flojda.

Rodžer Voters je dodao da je samo želeo da podstakne Rusiju i Ukrajinu "da rade na pregovorima, a ne da stvari eskaliraju ka gorkom kraju".

Komentari (0)

Kultura