Aktuelno iz kulture

Kristijan Bejl, Margo Robi, Robert De Niro večeras u istorijskoj drami "Amsterdam"

Komentari

Autor: Promo

06/10/2022

-

16:32

Kristijan Bejl, Margo Robi, Robert De Niro večeras u istorijskoj drami "Amsterdam"
Merie Weismiller Wallace; SMPSP/20th Century Studios - Copyright Merie Weismiller Wallace; SMPSP/20th Century Studios

veličina teksta

Aa Aa

Od večeras u bioskopima će zaživeti iščekivano ostvarenje istaknutog holivudskog reditelja Dejvida O. Rasela (David O. Russell) "Amsterdam", čija će se specijalna projekcija održati u Cineplexx Ušće, s početkom u 19h.

Donekle kao lična priča samog reditelja, kako Rasel ističe "Amsterdam" je u osnovi film o prijateljstvo i ljubavi.

"Bilo je mnogo scenarija koje smo pisali tokom perioda od četiri godine", ističe reditelj ostvarenja čija je radnja smeštena u 30.-te godine prošlog veka i prati dvoje prijatelja Barta i Harolda koji svedoče ubistvu čime postaju glavni osumnjičeni za izvršenje. Naknadno, otkriva se jedna od najneverovatnijih zavera u modernoj američkoj istoriji.

"Imali smo čitavo bogatstvo materijala koje je bilo interesantno. Bazirano je na fascinantnoj i šokantnoj istoriji, ali znali smo da želimo da u srcu priče to bude reč o prijateljstvu koje će se publici svideti i onom koje volimo da vidimo u filmovima"

Ideja o ostavrenju punom komedije, ali i istorijskih činjenica nastala je između reditelja Dejvida Rasela i glumca Kristijana Bejla, tokom jedne večere. Zajedno su radili na filmovima "Američka prevara" i "Bokser", za koji je Bejl ovenčan nagradom Oskarom za najbolju sporednu ulogu.

Osvojite karte za film

Euronews Srbija deli 3x2 karte za projekciju u petak 7. oktobra u 21.30 časova u MTS Dvorani u Beogradu. 

Dobitnici će biti tri osobe koje se prve jave u DM Instagram profila @euronews_serbia.

"Obično postoji velika žurba sa snimanjem filmova. I to je obično zbog finansija ili kad sami studiji žele da filmovi krenu u bioskope, ali sa ovim filmom uopšte nije bilo vremenskih ograničenja" napominje zvezda Holivuda Kristijan Bejl dodajući: "Sedeli smo i nabacivali pregršt ideja, a reditelj bi mi davao knjige u kojima bih pronalazio zamisli kako bih mu potom donosio citate. Postajalo je tu mnogo likova koji su se pojavljivali i nestajali, različiti ljudi koje smo sretali i koji su nas inspirisali".

20th Century Studios

 

U filmu u kojem se pojavljuju baš svi, od Kristijana Bejla, Robi Margo, Džona Dejvida Vošingtona, Krisa Roka, preko Majka Majersa, Roberta De Nira, do kantautorke i dobitnice 11 Gremi nagrada Tejlor Svift, glumca Ramija Maleka, o glavnom liku Bartu, koji tumači Bejl reditelj napominje: “Kristijan je imao ogromnu magiju i posvećenost. Ovaj film ne bi ni postojao bez te saradnje. Bio je tu uz mene dok sam radio na scenariju i video je svaki nacrt".

Komentari (0)

Kultura