Aktuelno iz kulture

"Gluma je tek malo manje od života": Prvi trejler za domaću seriju "Pad" po motivima knjige Žarka Lauševića

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/12/2022

-

12:08

"Gluma je tek malo manje od života": Prvi trejler za domaću seriju "Pad" po motivima knjige Žarka Lauševića
"Gluma je tek malo manje od života": Prvi trejler za domaću seriju "Pad" po motivima knjige Žarka Lauševića - Copyright FIREFLY PRODUCTIONS - PROMO

veličina teksta

Aa Aa

"Šta je gluma…to je mnogo više od posla, a samo malo manje od života", rečenica je koju najbolji jugoslovenski glumac Ivan Maslać više puta ponavlja tokom osam epizoda serije “Pad”, rađene po motivima knjige Žarka Lauševića “Godina prođe, dan nikad”, a čiji je prvi trejler objavljen danas.

Pod rediteljskom palicom Bojana Vuletića, a sa Milanom Marićem u glavnoj ulozi, od 21. januara svake subote i nedelje na Superstar TV, očekuje nas prikaz jednog tragičnog događaja iz devedesetih godina, koji nedvosmisleno ukazuje na moralni, duhovni i konačno fizički pad cele jedne zemlje.  

Raspad bivše Jugoslavije i rat, sankcije i siromaštvo, hiperinflacija i svakodnevno nasilje u celom društvu, obeležili su devedesete godine prošlog veka, a ujedno daju i vremenski okvir radnje serije. Ova nedvosmisleno i po svemu drugačija serija, samo kao polaznu tačku uzima tragičan događaj koji se odigrao u Podgorici 1993, a zapravo nas vodi kroz puteve duše jednog umetnika, koji u stvarnom životu počinje da proživljava lične borbe koje je do tada izvodio samo na pozornici.

Pored Milana Marića gledaćemo i Borisa Isakovića, Mimu Karadžića, Milicu Janevski, Anđelu Jovanović, Ljubomira Bandovića, Dubravku Drakić, Dragana Marinkovića Macu, Krešimira Mikića, Izudin Bajrović, Slavka Sobina, Kemala Rizvanovića, dok autorsku ekipu čine reditelj i scenarista Bojan Vuletić i scenarista Petar Mihajlović, direktor fotografije Dušan Joksimović, scenograf Aljoša Spajić i kostimograf Dragica Laušević.

Produkcijska kuća Firefly i Telekom Srbija stoje iza ovog originalnog TV formata.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura