Aktuelno iz kulture

Anja Pavićević: Predstavu "Lepotica i zver" igramo kao za odrasle

Komentari

Autor: Tanjug

30/01/2023

-

15:53

Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Anja Pavićević trenutno igra u predstavi "Lepotica i zver" njenog matičnog pozorišta "Boško Buha".

Pavićević je rekla da je u "Buhi" godinu dana i da je navikla na igranje pred decom koje je "mnogo teško - komentari su surovo iskreni".

"Smatram da svaki mladi glumac treba da krene u pozorištu 'Boško Buha' da igra. Tu se učimo zanatu, svemu", rekla je glumica za Tanjug Reflektor.

U radu na predstavi "Lepotica i zver", Pavićević u početku nije bila dovoljno razumela koliko deca znaju i shvataju, misleći da je dečjoj publici potrebno da se podcrtava.

"Reditelj Milan Karadžić je u jednom trenutku rekao: 'Anja misliš da su deca glupa?' Aha, dobro. Hajde sad da razmišljam kao da pravim predstavu za odrasle i tada sam kliknula", navela je Pavićević.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Prema njenim rečima, deca su shvatila sve i nije bilo potrebno da se nešto podcrtava u "Lepotici i zveri", gde je "sve surovo iskreno, horor je, tenzija postoji sve vreme, kao za odrasle".

Pavićević je rekla da je dečacima u predstavi zanimljiva zver jer je stvarno strašna, glas i ceo njegov pokret je mnogo strašan i zanimljiv", dok će devojčicama biti zanimljiv Zmajić i Hodž gde postoje stvari koje su začinjene malom komedijom.

Sa tek završenim fakultetom Pavićević se nije desilo da pred kameram igra jednu te istu ulogu, pošto su sve bile različite kod Darka Bajića, Olega Novkovića i Milana Karadžića u "Kalkanskim krugovima".

"U pozorištu može da bude malo zeznuto. Sada sam u 'Buhi' za stalno i treba svako pozorište dečje da ima princezu. Igrati princezu je vrlo zanimljivo, svaka je malo opičena na svoj način, znatiželjna, avanturista.  Ako vidim da stagniram, naravno da ću reagovati da ne igram sve isto", rekla je glumica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura