Aktuelno iz kulture

Džejms Kameron "promenio ploču": Reditelj priznao da je Džek u "Titaniku" mogao da preživi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/02/2023

-

12:52

Džejms Kameron "promenio ploču": Reditelj priznao da je Džek u "Titaniku" mogao da preživi
Džejms Kameron "promenio ploču": Reditelj priznao da je Džek u "Titaniku" mogao da preživi - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nakon četvrt veka poricanja i bezbrojnih debata obožavalaca filma "Titanik", reditelj Džejms Kameron konačno je priznao da je Džek Doson (Leonardo Dikaprio) glavni protagonista jednog od njegovih najpopularnijih ostvarenja, ipak mogao da preživi brodolom.

Kameron se vratio debati u novom dokumentarcu na kanalu National Geographic u kom je zajedno sa timom naučnika i dvojicom kaskadera sprovodio eksperimente koji su verno oslikavali šta je sve moglo da se desi sa Džekom i Rouz u noći potonuća Titanika.

U filmu je Džek umro od smrzavanja, nakon što je nakon brodoloma prepustio improvizovani splav od sobnih vrata svojoj ljubavi Rouz. Međutim, novi video koji je podeljen na portalu "Good Morning America" prikazuje zaključak: da su i jedno i drugo koristili vrata samo kako bi se gornjim delom tela držali iznad vode ili da mu je Rouz dala svoj pojas za spasavanje kako bi se ugrejao, Džek bi imao bolje šanse da preživi.

"Džek je mogao da preživi, ali postoji mnogo varijabli. Mislim da je njegov misaoni proces bio: 'Neću uraditi ništa što bi nju moglo da ugrozi', a to je sto posto u duhu njegovog lika", ocenio je Kameron.

Reditelj je ranije svoju odluku da Džek u filmu umre pravdao umetničkom slobodom.

"Oni su kao Romeo i Julija. To je film o ljubavi, žrtvi i smrti. Ljubav se meri žrtvom... Možda za 25 godina više neću morati da se bavim ovim", rekao je nedavno Kameron.

Inače, u susret Danu zaljubljenih, jedan od najromantičnijih filmova svih vremena, naći će se 9. februara na platnu domaćih bioskopa i to ovaj put sa perfektnim zvukom i kristalno jasnom slikom u 4K rezoluciji.

Komentari (0)

Kultura