Aktuelno iz kulture

51. FEST - Premijera filma "Yu Grupa - Trenutak sna“ - priča o legendarnoj grupi koja je nadživela zemlju

Komentari

Autor: Fonet

02/03/2023

-

23:39

51. FEST - Premijera filma "Yu Grupa - Trenutak sna“ - priča o legendarnoj grupi koja je nadživela zemlju
51. FEST - Premijera filma "Yu Grupa - Trenutak sna“ - priča o legendarnoj grupi koja je nadživela zemlju - Copyright Tanjug Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

U prepunoj mts Dvorani u Beogradu večeras je na 51. FEST-u održana premijera filma o legendarnoj rok grupi "Yu Grupa - Trenutak sna“ reditelja Darka Lungulova.

Nakon projekcije publici se poklonila mnogobrojna ekipa filma, kao i članovi benda, porodice Jelić - Dragi, Žika i Petar Jelić.

"Prijatno sam iznenađen, nisam znao kakav je sadržaj filma, više sam dirnut nego što sam mislio da ću biti. Veoma je emotivan. Ima dosta kolega kojih se rado sećam i sa kojima sam provodio dane i godine, a koji nisu sa nama više. Dokumentarac je forma koja treba da prikaže nešto što publika ne zna. Mislim da je Darko u potpunosti uspeo da nas opiše kakvi smo kao ljudi, kao porodica, bend", rekao je Dragi Jelić.

Tanjug Jadranka Ilić

 

"Bio sam deo publike i nisam očekivao da će biti ovako dobar film. Mislio sam dobro on je profesionalac i već je priznat kao reditelj, radio je dobre filmove, jasno mu je sve i zna to dobro da radi ali nisam znao šta će mu biti vodilja i šta će da provuče kroz film... Jednom rečju nisam očekivao ali sam oduševljen filmom“, rekao je Žika Jelić.

"Yu Grupa - Trenutak sna“ je priča o rokenrol grupi koja je nadživela zemlju po kojoj je dobila ime, ali je i priča o porodici. Film prati trojicu braće Jelić koji se rađaju i odrastaju zajedno sa novom Jugoslavijom, 1940-ih godina. Epsko, ali istovremeno i duboko intimno ostvarenje, kreativno koristi arhivski materijal i do sada neobjavljivane Super 8 filmove da bi ispričao priču o trajanju, ljubavi i borbi, saopštili su producenti.

Tanjug Jadranka Ilić

 

Ovaj jedinstven film sniman je sedam godina, a montiran duže od dve godine.

U filmu učestvuju Žika Jelić, Dragi Jelić, Rade Jelić, Petar Jelić, Raša Đelmaš, Dragoljub Đuričić, Saša Radojević - Žule, Peca Popović, Siniša Škarica…

Originalnu muziku za film komponovao je Petar Jelić. Autor postera je slikar Boban Savić Geto, poznat po ilustracijama, stripovima, koncept-artu, karakter-dizajnu i scenografiji.

Ostvarenje „Yu Grupa - Trenutak sna“ je podržao Filmski centar Srbijea koproducent filma je Mirko Miljuš.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura