Aktuelno iz kulture

Knjiga za "nesavršene roditelje": "Priručnik za solidan život" dobio nagradu Politikinog zabavnika

Komentari

Autor: Tanjug

08/03/2023

-

15:01

Knjiga za "nesavršene roditelje": "Priručnik za solidan život" dobio nagradu Politikinog zabavnika
Knjiga za "nesavršene roditelje": "Priručnik za solidan život" dobio nagradu Politikinog zabavnika - Copyright Promo Vulkan

veličina teksta

Aa Aa

Knjiga "Priručnik za solidan život" Olivere Zulović u izdanju kuće "Lom" dobio je književnu nagradu Politikinog zabavnika za najbolju knjigu namenjenu mladima.

Autorka je tim povodom izjavila da je njena knjiga posvećena svim nesavršenim roditeljima, kako bi znali da nisu sami u greškama koje prave i odlukama koje donose. 

"Deca će svakako naći svoj put, na listi naših obaveza na prvom mestu treba da se nađe obaveza da im prenesemo empatiju“, istakla je Zulović na promociji knjige u utorak uveče u Ustanovi kulture "Parobrod". 

Zulović je rekla da ne zna definiciju solidnog života, i da se i sama kao i drugi snalazi da nađe mesto i pravu meru u konfuziji u kojoj živimo, dodavši da je u eri potpunog individualizma solidarnost autentično retka, a za nju važnija od svega.

Priča prati tinejdžere Ljubu i Ljubicu, koji postaju prijatelji u trenucima u kojima im se u porodicama dešavaju veliki lomovi.

Žiri Politikinog zabavnika je istakao da "Priručnik" prikazujući refleksivnu lepotu i tragiku odrastanja postaje istinska generacijska knjiga.

Profesorka Filološkog fakulteta u Beogradu i članica žirija Irena Špadijer je na promociji rekla da je "Priručnik" sjajno napisana knjiga koja stilskim bravurama doprinosi neprestanom iznenađenju i donosi neverovatnu notu humora.

Prema njenim rečima, delo Zulović je priča o prijateljstvu i ljudskoj potrebi za prepoznavanjem srodnog bića sa kojim čini celinu, ali i nizom saveta i motiva. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura