Aktuelno iz kulture

Rok festival "Priča" od 15. do 18. juna u Čačku, nastupaju Van Gogh, Aerodrom, Bombaj štampa...

Komentari

Autor: Tanjug

29/04/2023

-

17:04

Rok festival "Priča" od 15. do 18. juna u Čačku, nastupaju Van Gogh, Aerodrom, Bombaj štampa...
Rok festival "Priča" od 15. do 18. juna u Čačku, nastupaju Van Gogh, Aerodrom, Bombaj štampa... - Copyright Tarik Dahic

veličina teksta

Aa Aa

Muzički rok Festival "Priča" biće održan osmi put od 15. do 18. juna u centru Čačka, na terenima Košarkaškog kluba “Železničar", saopštili su organizatori na društvenim mrežama. 

Van Gogh, Bombaj štampa, Aerodrom, Zoe Kida, Arigo Saki, Bjesovi, Samostalni referenti, neki su od bendova i muzičara koji će nastupati ovog leta na novom izdanju festivala u Čačku. U godini kada je Čačak nacionalna prestonica kulture, spremna su tri dana rokenrola, a četvrti dan je posvećen elektro zvuku.  

Kako kažu iz direkcije festivala "Priča”, potrudili su se da angažuju što više čačanskih muzičara, što je bio jako težak posao, jer rok scena ovog grada u ovom trenutku praktično ne postoji. Ipak, oni su uložili veliki napor da pokrenu sve ljude da se okupe, pozvali su i njihove sugrađane, koji sviraju u bendovima u drugim gradovima. Dolaze muzički gosti iz Slovenije, Hrvatske i Istre.  

Iz Ljubljane stiže glumac i reditelj Branko Đurić Đuro sa svojim bendom “Bombaj štampa”, koji će tom prilikom slaviti jubilej - 40 godina postojanja. Takođe, iz Ljubljane gostuje “King Foo”, alternativna rok grupa, čiji je vokal Aleksandra, finalistkinja muzičkog takmičenja “Ja imam talenat”. Više puta je nastupala u Srpskom pabu u Čačku, a sada prvi put na festivalu “PRiČA” sa bendom.  

Iz Rijeke će se publici predstaviti rok atrakcija “Whiteheads”, a u bendu imaju istaknutu beogradsku pijanistkinju Anu Mihailović, i njena veza sa Čačkom je preko oca – legende Radomira Mihailovića Točka.  

Mladi bend “Raskid 13” dolazi iz Pančeva, a frontmen je Konstantin Nešovanović, nekada član benda "RNDM", koji je rodom upravo iz Čačka. Publika će na festivalu u Čačku slušati i hrvatsku grupu Aerodrom, kao i posle sedam godina Van Gogh.

Iz Gornjeg Milanovca dolazi i kako napominju iz direkcije, "definitivno najomiljeniji bend čačanske publike” – "Bjesovi", mešavina pank, rok i hard kor žanrova. U sličnom maniru će zasvirati i pank - rok bend iz Kruševca – "Crveni karton", a alternativna i grandž scena će biti ispunjena sa bendom “Sharks, Snakes & Planes”.  

Prvi put će na festivalu "Priča" nastupiti Arigo Saki sa svojim bendom, odnosno frontmen Aleksandar Karadžić, poznat kao gitarista i osnivač beogradskog benda “Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi”.  

Popularna muzičarka Zoe Kida, dugogodišnja članica i osnivač fanki pop alternativnog benda "Zemlja Gruva", imaće priliku da se u solo varijanti prvi put predstavi publici u Čačku, sa svojim solo albumom  "Žena dete". Dvojac sa juga Srbije "Stereo Banana” donosi "Niške strasti”, iz Novog Sada stiže “Rok Apoteka”, iz Aranđelovca – "Lusteri", koji toliko često sviraju u Čačku da su postali redovni "inventar" kluba Srpski pab. 

Traženi alternativni ska rok bend "Samostalni referenti" vraća se u Čačak sa novim abumom "Nikad sam, uvek sasvim sam", koji je sniman pet godina. 

Komentari (0)

Kultura