Aktuelno iz kulture

Narodno pozorište otkazalo sve predstave i aktivnosti povodom Dana žalosti

Komentari

Autor: Tanjug

03/05/2023

-

15:51

Narodno pozorište otkazalo sve predstave i aktivnosti povodom Dana žalosti
Narodno pozorište otkazalo sve predstave i aktivnosti povodom Dana žalosti - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Narodno pozorište je saopštilo je danas da je zbog proglašenja dana žalosti otkazalo sve zakazane predstave i aktivnosti u periodu od 3. do 7. maja.

"Narodno pozorište upućuje najiskrenije izraze saučešća porodicama nastradalih učenika i zaposlenih u Osnovnoj školi 'Vladislav Ribnikar'“, saopšteno je iz Narodnog pozorišta.

Među otkazanim događajima je premijera "Urnebesne tragedije", po delu Dušana Kovačevića i u režiji Jagoša Markovića, koja je bila planirana za 5. maj.

Otkazani su i večerašnje izvođenje "Hasanaginice",  komada "Vlast" predviđenog za 4. maj, "Bele kafe" 6. maja, kao i opere "Karmen" i "Malih bračnih zločina" 7. maja, uz gostovanje baleta "Gospođice iz Avinjona" Opere i baleta Republike Severne Makedonije 6. maja.

Podsećamo, u pucnjavi koja se jutros dogodila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru život je izgubilo osmoro učenika i jedan radnik obezbeđenja škole, saopštio je MUP Srbije.
Ukupno je povređeno šestoro dece i jedna nastavnica i oni su trenutno zbrinuti u Tiršovoj i Urgentnom centru.

Učenik ove škole K. K. (2009) koji se sumnjiči da je izvršio ovaj zločin pronađen je i uhapšen u školskom dvorištu, saopštio je MUP.

Sva saznanja o tragediji u školi "Vladislav Ribnikar" pratite u blogu uživo na Euronews Srbija.

Komentari (0)

Kultura