Aktuelno iz kulture

Četvrt veka Khamora, najvećeg svetskog festivala Roma: Nataša Tasić Knežević oduševila publiku u Pragu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/05/2023

-

10:56

Četvrt veka Khamora, najvećeg svetskog festivala Roma: Nataša Tasić Knežević oduševila publiku u Pragu
Četvrt veka Khamora, najvećeg svetskog festivala Roma: Nataša Tasić Knežević oduševila publiku u Pragu - Copyright Ari Sierra

veličina teksta

Aa Aa

Khamoro Festival u Pragu, poznat kao najveći svetski festival Roma, ponosno je obeležio svoj 25. rođendan spektakularnim slavljem.

Ovaj važan događaj okupio je ljude iz različitih sfera života kako bi zajedno proslavili i obeležili ovu posebnu godišnjicu pod inspirativnim motom "Khamoro sija za sve".

U samom centru pažnje na ovogodišnjem Khamoro Festivalu bilo je učešće Nataše Tasić Knežević, solistkinje Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, koja je sinoć nastupila u Jerusalimskoj sinagogi u Pragu. Tasić Knežević zajedno sa pijanistom Sašom Kneževićem i češkim kolegama Mirom Bartošem i Bohumilom Somerom, izvodili su dela Dvoržaka, Rahmanjinova, Bizea, Golemovića, kao i arije i duete iz opereta.

Ari Sierra

 

"Zahvaljujući podršci Nataše Tasić Knežević i izvanrednim izvedbama, ovogodišnji festival obećava da će biti značajan događaj koji slavi četvrt veka kulturne raznolikosti", saopštili su organizatori.

Komentari (0)

Kultura