Aktuelno iz kulture

Četvrti “Evergreen Fest” u Botaničkoj bašti: Pevači i biljke "da sanjamo svet u boji"

Komentari

Autor: Tanjug

05/06/2023

-

22:34

Četvrti “Evergreen Fest” u Botaničkoj bašti: Pevači i biljke "da sanjamo svet u boji"
Četvrti “Evergreen Fest” u Botaničkoj bašti: Pevači i biljke "da sanjamo svet u boji" - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Četvrto izdanje muzičkog festivala sa elementima hortikulture “Evergreen Fest”, održan je večeras pod kišom, na sceni Botaničke bašte “Jevremovac” u Beogradu, povodom Svetskog dana životne sredine.

Pod sloganom “Da sanjamo svet u boji”, večeras su nastupili pop muzičari u okviru festivalskog programa: Ekstra Nena, Nada Pavlović, Beti Đorđević, Žarko Dančuo, Tanja Banjanin, Tanja Jovićević, Filip Žmaher, uz pratnju sastava “Old Hat Orchestra”.

Voditelji programa su bili Staka Đorđević i Peđa Milojević, koji su prema konceptu manifestacije, upoznavali auditorijum sa svetom u boji, biljkama u Botaničkoj bašti.

Pevači domaće evergin muzike su bili vodiči publici za neke od najpopularnijih vrsta ove jedinstvene zelene oaze u Beogradu: neven, konopljiku, belu rajsku pticu, stapeliju, japansku mušmulu, magnoliju i lavandu.

 

Prema zamisli programa, određeno je sedam pevača i sedam biljaka za predstavljanje, po naizmeničnom principu.

Četvrti Evergreen Fest realizovan je uz podršku Ministarstva za kulturu Srbije i Sekretarijata za kulturu Beograda. Muzički deo je osmišljen tako da umetnici pevaju pretežno antologijske evergrin numere koje je publika volela duž cele bivše Jugoslavije, i na kraju začine sa nekim svojim hitom.

Komentari (0)

Kultura