Aktuelno iz kulture

Otvoren jubilarni 20. Beer Fest na Ušću

Komentari

Autor: Tanjug

17/06/2023

-

23:19

Otvoren jubilarni 20. Beer Fest na Ušću
Partibrejkers - Copyright Tanjug/Zoran Stanić

veličina teksta

Aa Aa

Jubilarni 20. Beer Fest otvoren je na beogradskom Ušću nastupom regionalnih i domaćih rok bendova “Bombaj štampa”, “Partibrejkers” i "Van Gogh" na Glavnoj bini.

Manifestacija u organizaciji kuće “Skymusic” je bila planirana još 15. juna, ali je zbog obilnih kiša i nevremena, odložena za dva dana, tako da je tek danas otvorena fešta.

Programi od 15. i 16. juna su pomereni za ponedeljak i utorak, 19. i 20. jun, sa izmenjenim rasporedom muzičara, jer popularni britanski bend “Morcheeba” nije mogao da ostane dalje u Srbiji zbog zgusnute svetske turneje.

Frontmen "Bombaj štampe" Đuro prošetao je publiku Beer festa kroz hitove sa tri studijska albuma - “Bombaj štampa” (1987), “Ja mnogo bolje letim sam” (1990), “Neka Đ odmah dole CJ” (2010). Nakon njih je usledio antologijski rok bend “Partibrejkers” na čelu sa Zoranom Kostićem Canetom. Publika je kasnije na Glavnoj bini gledala popularni rokerski sastav “Van Gogh” koji vodi Zvonimir Đukić Đule, a iščekuju se i nastupi alternativne grupe “Repetitor” i umetnike iz Velike Britanije, esid džez atrakcije "Incognito”, nekada čestih gosta Beograda i Niša.

Na bini "Riff Stage" gostovale su alternativne grupe - “Beli bagremi”, “Sanitarium - Bunt pobednik 2022, "Recover", "Snakes Sharks & Planes", "Rainmaker", "Keni Nije Mrtav", "Nafta", "Andrejin krst" (Serbia creates music).

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu