Aktuelno iz kulture

Joakim Tasić o novoj predstavi "Gubitnik": Što je veći zalogaj, meni je zanimljivije da radim

Komentari

Autor: Tanjug

23/06/2023

-

10:51

Joakim Tasić o novoj predstavi "Gubitnik": Što je veći zalogaj, meni je zanimljivije da radim
Joakim Tasić o novoj predstavi "Gubitnik": Što je veći zalogaj, meni je zanimljivije da radim - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Joakim Tasić igra u novoj predstavi "Gubitnik" Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Tasić je rekao da mu je bilo najinspirativnije da proba na sceni proživeti sve sitacije u kojima se njegov lik nađe - od najtalentovanijeg pijaniste u klasi, do osobe koju potpuno uništi uverenje da je neko bolji od njega.

"Ulogu sam doživeo vrlo magično i inspirativno. Uspeo sam da pljunem sve u sebi što sam nekada osećao, bio ljubomoran. Zavist, koja je jako prirodna u našem poslu. Mislim da će slagati svako ko kaže da nije osetio takvu emociju", rekao je glumac.

Prema njegovim rečima, predstava donosi novi pristup, sa grupom mladih glumaca, gde je  zajedništvo i verovanje u organizam glavna stvar.

"Pozorište u osnovi funkcioniše po principu mehanizma. Svako je deo koji sačinjava celokupnu priču a ovde se jasno vidi. Novo je pametna stilizacijakoju volim kad je pozorište samo stilizacija, otklon od realnog života", naveo je Tasić.

Prema njegovim rečima, postoji objektivno darovit čovek, reditelj ili sportista, i u redu je da im se to kaže, ali postoji u nama i nešto što izazova osećaj ljubomore i zavisti.

"Opisao sam ga kao nož koji nas ubode u stomak. Vrlo je krakto i oštro i bolno, i onda nastavi da živi u nama. Mislim da je ključ da ne nastavi da živi u nama, koliko brzo se iskobeljamo iz tih emocija", naveo je glumac.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Tasić je rekao da mu je u ovom delu karijere bitno da se igra i da ta igra bude što dublja i raznolikija. 

"Divno je što sam u timu JDP. Sebe smatram tu među jednakima, da smo u divna ekipa. Institucija JDP mnogo brine o mladima. Svako ko dođe dobro je probran da tu nešto proba i pokaže svoj dar", naveo je Tasić.

Govoreći o dosadašnjim glumačkim izazovima, Tasić je izdvojio upravo lik Verthajmera u "Gubitniku", jer "uopšte nije jednostavan".

"Moj način rada - što je veći zalogaj meni je zanimljivije da radim. Trudim se da iskorisitm prostor do kraja", rekao je Tasić.

Prema njegovim rečima, teške su predstave kada glumac ne možde dopreti do mozga reditelja ili nema vremena da se nešto napravi.

"Ovo mi je bio daleko najveći izazov u karijeri i mislim da sam ga opravdao", naveo je Tasić 

Na početku karijere Tasić se odlučio da bira uloge na televiziji, nastojeći da ono što snima "bude zanimljivo i inspirativno".

"Svedok sam da je dosta kolega nesrećno od tempa rada. Shvatio da je glavna stvar - proces. Neki holivudski glumci kada biraju uloge daju sebi vreme da to spreme. Nemoguće je ako se snime dve serije, gde igrate glavnu ulogu, u pet, šest meseci, da išta novo napravite", ocenio je Tasić.

Prema njegovim rečima, glumca "ubija kad nema kreativnog procesa".

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu