Aktuelno iz kulture

Nenad Stojmenović: Ključ svake komedije je da se smejemo onome što čini naš mentalitet

Komentari

Autor: Tanjug

17/07/2021

-

12:15

Nenad Stojmenović: Ključ svake komedije je da se smejemo onome što čini naš mentalitet
Nenad Stojmenović: Ključ svake komedije je da se smejemo onome što čini naš mentalitet - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Gost video serijala "Tanjug Reflektor" bio je glumac Nenad Stojmenović koji je govorio o ulogama u serijama "Aviondžije", "Radio Mileva" i "Močvara", kao i o već dve decenije rada u Narodnom pozorištu.

"Sitkom `Aviondžije` je zanimljiva priča, prvi put na ovim prostorima bavi se životom jedne avio posade. Pratimo sve njihove zakulisne radnje, čitava radnja se odvija na aerodromu i avionu. Jako je zanimljiv sitkom. Jako je duhovito", rekao je Stojmenović.

Prema njegovim rečima, Tanja Ilić, Milena Depolo i Milica Konstantinović napisale su za predstojeće "Aviondžije" "inspirativan tekst, koja pruža mnoge mogućnsti", a lik pilota Ace je "egocentrik, egomanijak, metroseksualac, nosilac jedne nove generacije".

O "Radio Milevi" Stojmenović kaže da nas nove epizode očekuju na jesen, i da se "serija bavi refleksijom našeg vremena, našim mentalitetom, onim što mi jesmo kao ljudi".

"Ključ svake komedije je da se smejemo sami sebi, onome što čini naš mentalitet i onome što naše podneblje pruža", istakao je Stojmenović.

Glumac je u Narodnom pozorištu "tačno 20 godina", gde igra u njemu dragim predstavama "Bela kafa" Aleksandra Popovića, a u režiji Milana Neškovića, kao i u čuvenoj predstavi "Derviš i smrt" u režiji Egona Savina, kao i "Bahantkinjama" u režiji Stafana Valdemara Holma iz Štokholma.

"Druga sezona serije `Močvara` i moj lik načelnika policije Dušana mi je najsvežije iskustvo, jer se još uvek dešava, još uvek je u procesu. To mi je zaista mnogo prijalo i rad sa rediteljem Olegom Novkovićem je zaista okrepljujući", rekao je Stojmenović.

Komentari (0)

Kultura